2015. december 23., szerda

Tízezer adag étel és élelmiszercsomag KarácsonyraAz Ételt az Életért Szegényélelmezési Program 2015 decemberében is folytatja már hagyománnyá vált kiemelt karácsonyi ételosztó akciósorozatát. A program önkéntesei országosan 9 településen osztanak majd ételt és tartós élelmiszercsomagokat, Budapesten, Pécsett, Győrben, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten, Marcaliban, Somogyvámoson és Egerben. Az élelmiszerosztás minden rászorulónak mást jelent: van, akinek az élelmiszeradományok nélkül nem jutna az asztalra betevő, megint más családoknak a téli fűtési költség kigazdálkodásához jelent segítséget vagy az ünnepek közötti iskolai étkeztetési szünet élelmiszerkiadásait fedezi.Az Ételt az Életért közel 2 évtizede segíti az országban a rászorulókat. Ellátottjainak köre a nagycsaládosoktól, a kisnyugdíjasokon, leszázalékolt, beteg vagy éppen munkanélküli embereken át egészen a fizetésképtelenné vált hitelesekig vagy akár csalások áldozataiig terjed. Ahogy a segítők maguk között mondják: nagyon sok út vezet le, és kőkemény a munka felfelé... Összefogással, a közösség erejével, amelyet 1-1 ellátotti kör biztosít a résztvevők számára - különösen a területi Családsegítő Szolgálatokkal történő együttműködésben - azonban mindez évek hosszú és töredelmes munkájával lehetséges. Az Ételt az Életért évtizedes mottója, hogy ha az alapvető élelmiszerszükségletet biztosítjuk egy család számára, akkor a bajba jutottnak lehetősége nyílik az élet többi területére koncentrálni és eredményeket elérni. Legyen ez egy jó munkahely, egy rendezett albérlet, valamilyen sikerélmény a hivatásában, vagy éppen új tanulmányok.
A Program ráadásul követi a saját házunk tája ősi elvét, az itt tevékenykedők szilárdan hiszik, hogy ha mindenki a közvetlen környezetében élőket segíti, támogatja, akkor bármilyen komolyabb társadalmi szerveződés nélkül eljuthatunk a kiegyenlítettséghez, és jut mindenkinek elegendő betevő.
Pécsett december 24-26. között lesz ünnepi ételosztás. Az önkéntes csapat hajléktalan szállókra látogat el és naponta 100 rászorulónak kedveskedik ünnepi vacsorával, szépen megterített asztaloknál várva őket.
Kecskeméti munkatársaink december 23-án, 27-én, és 28-án főznek alkalmanként szintén 150 főre.
Marcali városában is lesz idén étel- és csomagosztás, december 23-án 11:30-tól, ahol 200 adag tartós élelmiszercsomag és melegétel kerül a nélkülözni kényszerülő emberek asztalára. Somogyvámoson ezt követően a délutáni órákban 650 főre, a helyi lakosság részére lesz édesség és meleg ebéd osztás.
A fővárosban december 24-25-26-án esedékes a már hagyománnyá vált budapesti karácsonyi ételosztás, mindhárom napon 11 órai kezdettel a Blaha Lujza téren találkozhatnak önkénteseinkkel. Napi mintegy 150 segítővel és hírességekkel is felvértezve ez Budapest talán legnagyobb élelmezési akciója.
A 3 ünnepnapon velünk lesz: Hajdú Balázs, Fischer Iván, Bucsi Annamária, Réz András és Vándor Ágnes, Vadon Jani, Szalóki Ági, Vasvári Csaba, Huzella Péter, Mucsi Zoltán és Moldvai Kiss Andrea, Carla Calli, Borbély Ricsi, Jakab István és Aranyosi Péter.
Velünk lesz Honvéd Utánpótlás VKSE csapata, több olimpiai bajnok: Kiss Gergely, Kovács Gergely, Kalanovics Balázs, világbajnoki bronzérmesek és válogatottak: Simon Roland, Simon Adrián, Borsós Endre, Fejős Róbert, Fazekas Tibor, az UVKSE elnöke, Dömötör Attila és Cserhalmi János.
Itt napi 1500 db tartós élelmiszercsomag (25 féle összetevőből) és gyümölcsök, valamint 1600 adag melegétel és forró indiai édesség kerül kiosztásra. A gyermekeket 24-én idén is játékokkal lepjük meg, amelyet a lehető legjobban várnak a kicsik.
Külön érdekesség, hogy a NOÉ Állatotthon Alapítvány az ellátottak négylábú barátaira is gondol. A szervezet évek óta jelen van ételosztásainkon. Idén december 26-án 1000 adag kutyus- és cicatáppal  várja a részt vevő gazdikat. A szervezők kérik, hogy állatot az ételosztásra (illatok, tömeg miatt) senki ne hozzon ki, csak a tápot vegye fel! Ez a visszajelzések alapján egyébként rengeteg állattartónak nagyon komoly anyagi segítséget jelent.
Alapítványunk segítsége sok helyre eljut, enyhítve a rászorulók terheit. Sok embernek ez a tál étel biztosítja a napi egyszeri étkezést, mások az élelmiszercsomagok tartalmából főznek, akár egy hétig is. Számos ember szorul támogatásra egy kis emberi melegségre, gondoskodásra. Tapasztalatunk az, hogy tevékenységünkkel segíthetünk másoknak átvészelni a legnehezebb pillanatokat, heteket, éveket vagy egy egész életet... Azoknak, akik számára a karácsony már túlmutat a fogyasztói örömökön, az örökös vásárláson és ajándékozáson és szeretnék lelkiekben is gazdaggá tenni e pillanatokat, talán érdemes egy fél napra csatlakozni akciónkhoz vagy támogatni törekvéseinket - legyen a gondoskodás a koronája az ünnepi heteknek.
Ha szeretné támogatni programjukat: (1) 274-6-247, (1) 391-0435, (30) 684-6861
emailben: info@karitativ.hu

bankszámlaszámuk: MKB 10300002-10631840-49020019
egy telefonhívással, sms-sel :13600-as Adhat Vonalas számon, a csengés után a 33-as kódot tárcsázva 250 Ft-tal segíthet.
Támogatásaikat előre is köszönik!
Támogatóink:
Fővárosi Önkormányzat
Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Simba Toys Kft.
Nagybani Piac Zrt.
Gyolai Kft.
Csodaest Kft.
Govinda Vegasarok
Kalács Kft.
IN-KAL Security
Szilasfood Kft.
Detki Keksz Kft.

Németh Krisztina -EuroAstra

 

Nincsenek megjegyzések: