2015. december 13., vasárnap

„Mindenki Karácsonya”




Az NGySz és partnerei 300 nélkülöző gyermek karácsonyát teszik varázslatossá

December 16-án a WestEnd Bevásárlóközpont Cinema City mozitermében 300 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendez karácsonyi ünnepséget az NGYSZ és támogató partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda WestEnd City Center. A karácsonyfa alól természetesen az ajándékok sem hiányozhatnak!
Szerdán 13 órától vidám gyermekek népesítik be a WestEnd City Center 14-es mozitermét. Kivételesen azonban nem filmvetítésre kerül sor, hanem egy hangulatos karácsonyi műsort nézhetnek meg a kicsik. Emellett édességeket, finomságokat kapnak személyesen a Télapótól, és arcfestés teszi színesebbé a programot. A meghívott gyerekek budapesti és Pest megyei iskolákból, gyermek- és anyaotthonokból érkeznek. Hátrányos helyzetű, sérült, valamint családsegítő szolgálatok által kiválasztott gyermekek számára teszik szebbé az ünnepet az NGYSZ és támogatói. Legtöbbjük csak ezen az egy délutánon tapasztalhatja meg a karácsony melegségét, meghittségét, és csak itt kap karácsonyi ajándékokat.
A vidám hangulatról a Budapesti Operettszínház sztárjai gondoskodnak. Kékkovács Mara, Simon Boglárka és Peller Károly musicalekből énekelnek részleteket. Közben dolgoznak az arcfestők is: ecsetjük nyomán a gyerekek mese- és rajzfilmhősökké változhatnak.
A karácsonyi csomagokat a Gyermekmentő Szolgálat legnagyobb és egyik legrégebbi támogatója, az OTP Bank, továbbá a WestEnd City Center és a METRO Kereskedelmi Kft. töltik meg ajándékokkal.
A musical-előadás után, 14 órától dr. Bagdy Gábor Budapest főpolgármester-helyettese, dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, László Kata, a WestEnd City Center marketingigazgatója, és Bocskai István, az OTP Bank társadalmi kapcsolatok vezetője ajándékozza meg a gyerekeket.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata, a WestEnd City Center támogatásával 1990 óta minden évben megtartja a Mindenki Karácsonya" elnevezésű rendezvényét.
A rendezők idén köszönetet mondanak az Anonimus Kiadónak, a Semes Kóser Pékségnek, Chipita Hungary Kft.-nek, a Metropolnak, a Penny Girlnek, a Penny Market Kft.-nek, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Kovács és Szalay Sütő és Édesipari Kft.-nek és a LEGO Store Budapestnek, hogy ajándékaikkal gazdaggá és emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.
 

Nincsenek megjegyzések: