2015. december 5., szombat

Mikulás és advent az Állatkertben
Most hétvégén az állatkerti Mikulás, az adventi időszak második felében pedig örökbefogadási akció várja a nagyközönséget a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Állatkerti Alapítvány standjával több budapesti bevásárlóközpontban is lehet majd találkozni. Az Állatkert maga az ünnepek alatt is nyitva lesz, csupán december 24-én és 31-én lesz rövidített nyitvatartás.

Az adventi időszakban, illetve az ünnepek alatt is nagyszerű programot és sok-sok látnivalót kínál a Fővárosi Állat- és Növénykert. December 5-én és 6-án, azaz most szombaton és vasárnap például az állatkerti Mikulással találkozhatnak a gyerekek, aki - természetesen a Krampusszal együtt - mindkét nap apró ajándékokkal várja az ifjúságot.December 15-től 23-ig tart az Állatkerti Alapítvány karácsonyi örökbefogadási akciója. Egy-egy állat jelképes örökbefogadása az ajándékozott számára kedves karácsonyi meglepetés lehet, s egyúttal nemes célokat is szolgál. Éppen ezért sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Az Állatkerti Alapítvány díszes karácsonyi oklevelet állít ki az örökbefogadásról, s az akció keretében számos további kedvezményt és meglepetést is kínál. Emellett az alapítvány által fenntartott állatkerti ajándékboltban az ország legnagyobb plüssállat kínálatából lehet válogatni. December 11-től 23-ig három budapesti bevásárlóközpontban (Arena Plaza, Árkád, Mammut II.) kihelyezett standja is lesz az alapítványnak, és természetesen az interneten keresztül is örökbe lehet fogadni az Állatkert lakóit.

További lehetséges ajándékötletként az Állatkert az állatkerti éves bérletet is ajánlja, sőt, a bérletváltáshoz is kapcsolódik egy adventi akció. Azok ugyanis, akik december 1. és 23. között az Állatkerti Alapítvány irodájában idén lejárt, valamint frissen vásárolt új bérletüket együttesen bemutatják, egy állat jelképes örökbefogadását ajándékba kapják.

Az Állatkert - ahogy az év összes többi napján - az adventi időszakban és az ünnepek alatt is nyitva lesz. A legtöbb napon a szokásos téli nyitvatartási rend érvényes, csupán december 24-én és december 31-én lesz rövidített nyitvatartás. Ezen a két napon az intézmény a szokásosnál korábban, 13 órakor zár, ami azt jelenti, hogy a kapunál 12 óráig lesz lehetséges a belépés, az állatházak pedig 12:30-kor zárnak majd be.
 

Nincsenek megjegyzések: