2015. december 21., hétfő

2015-ben Prima-díjas lett a Petőfi Irodalmi Múzeum
December elején a Művészetek Palotájában E. Csorba Csilla főigazgató vehette át a Petőfi Irodalmi Múzeum több éves munkáját elismerő Prima-díjat az Oktatás és köznevelés kategóriában.

A múzeum számára már a jelölés is igen nagy megtiszteltetés volt, - tájékoztatott Brávácz Alexandra (Petőfi Irodalmi Múzeum Közönségkapcsolatok és Marketing Főosztály) - hiszen ez azt bizonyítja, hogy a jelölők, s a kuratórium is észrevette az elmúlt években egyre dinamikusabban fejlődő, s az iskolai, valamint az iskolán kívüli oktatást segítő, a szabadidős tevékenységet gazdagító programkínálatot, amelyet a múzeum a fővárosi, s az ország minden részéből érkező látogatóknak nyújt.

„Évente, több mint 400 program, 800 tárlatvezetés, több száz múzeumpedagógiai foglalkozás segíti és egészíti ki a hagyományos múzeumi tevékenységet a Károlyi-palotában, a Kassák Múzeumban, a Mesemúzeumban, az Ady Emlékmúzeumban és a Jókai Présházban lévő tárlaton. Az elmúlt évben többszörösére emelkedett a PIM filiáléinak, a Magyar Nyelv Múzeumának és a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumnak a látogatottsága.

A Prima - díj egy olyan, szélesebb közönség előtt képes megismertetni a PIM nevét, akik talán először találkoznak a múzeum nevével, tevékenységének bemutatásával. E civil díj, s a hozzá kapcsolódó média-megjelenés a társadalmi kommunikáció részévé vált, s várakozásaink szerint jó hatással lehet egy új közönség megnyerésére, a látogatószám emelkedésére. Az irodalmi muzeológia, kiállítás nagyban támaszkodik az oktatott anyagra, s az iskolás korosztályra.

Megtiszteltetés, hogy egy csoportban lehettünk a tehetségügy elismert pszichológusával, Gyarmathy Évával és Csapó Benővel, a neveléstudomány nemzetközi hírű professzorával. Ebben a csapatban még inkább felértékelődött, hogy egy múzeum gyűjteményeire támaszkodva tud hatékonyan a jövő generációinak ízlést formálni, a fantáziát repíteni, álmokat adni."

www.pim.hu

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: