2015. október 25., vasárnap

Hsin-Ni Liu és a Budapesti Vonósok




Igazi muzikális csemege a Művészetek Palotája programjai között, egy kisebb kihagyás után újra koncertet ad Hsin-Ni Liu. Magyarországon már 4 éve rendszeresen koncertezik. A nagyobb városokban már mindenhol játszott, ezek között Miskolc, Győr, Veszprém, Szeged, Szolnok és Budapest városokban több alkalommal is. 



A zongoraművész eredményei ifjú kora ellenére nagyon lenyűgözők. Liu-nak 2007-ben bemutatkozó hangversenye volt a Carnegie Hall, Weill termében. A Naxos Records "A Hét művészének" & "A legjobb Albumválasztásnak", nevezte a legutolsó felvételét, mely az Orosz Filharmonikus Zenekar közreműködésével készült és nemzetközileg is rendkívül szívélyes fogadtatásban részesült.

Rendszeres fellépője a Miskolci nemzetközi Operafesztiválnak. Zongorázott a soproni Liszt nemzetközi zenei fesztiválon is. Koncertet adott a budapesti Operaházban, a Bartók házban, az Óbudai Társaskörben, a Vakok Intézete Nádor-termében és a Művészetek Palotájában is.

A művésznőt telefonon érte utol Végvári-Nagy Kira Gabriella és válaszolt kérdéseire:

Mióta nem koncertezett?
Hsin -NI Liu: - Idén márciusban volt a legutóbbi koncertem a Nádor teremben, mivel áprilisban egy csodálatos dolog történt a családunkban, megszületett második gyermekünk, természetesen az elmúlt hónapokban ő és testvére volt a legfontosabb elfoglaltságom.

Hogyan készült a koncertjére?
Megnövekedett anyai teendőim mellett rengeteg gyakorlással készültem a koncertre. Szerencsére gyermekeim élvezik a gyakorlás folyamatát és a klasszikus zenét, így a rajongók maradéktalan élményben részesülnek, ha eljönnek a koncertre.

Hol és mikor volt a legmeghatározóbb koncert a karrierjében?
Nehéz választani a rengeteg nívós koncerthelyszín között, hiszen Taiwantól kezdve, Nyizsnyij Novgorodon, Izraelen, Olaszországon és Magyarországon keresztül New York-ig bezárólag több helyszínen koncerteztem. Számomra azonban a Carnegie Hall-i koncert a legemlékezetesebb, mert az a fellépés fordulópont volt a karrieremben.

Mitől lesz különleges ez az este?
Az este egyik különlegességét a fellépők kulturális sokszínűsége adja meg, hiszen a rajtam kívül, magyar tagokból álló Budapesti Vonósokat a francia születésű Philippe de Chalendar karmester vezényli.  Ez nagyon nagy megtiszteltetés számomra.

Készül e valami meglepetéssel?
... a meglepetés. Minden alkalommal elkápráztatom rajongóim valami plusz töltettel, ez most is így lesz! Aki eljön a koncertre, az megtudja!

A koncert programja:
J. S. Bach: C-dúr zenekari szvit
J. S. Bach: f-moll zongoraverseny
Mozart: C-dúr zongoraverseny

2015. október 27.19:00
Hsin-Ni Liu és a Budapesti Vonósok
Vezényel: Philippe de Chalendar
Művészetek Palotája

https://www.facebook.com/events/524981800989099
https://www.mupa.hu


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: