2015. október 5., hétfő

Budapesti gasztronómiai hírek





Újra megnyílik a Jégbüfé

Az ikonikus cukrászda a Ferenciek terén az 1950-es évek óta szolgálta a pesti ínyencek igényeit, amíg a Párizsi-udvart külföldi befektetőknek szálloda céljára el nem adták. Megszűntek az udvarban lévő kis üzletek is, de a legfájdalmasabb pont a mindig útba eső Jégbüfé bezárása volt.

   Hamarosan azonban újra megnyílik a Petőfi Sándor utcában, nem messze eredeti helyétől. Lesz benne kávézó és VIP-helyiség, falait pedig a francia fotográfus, Bruno Borel 1989-ben készült nosztalgikus képei fogják díszíteni, mint az eredeti helyén.



Jamie Oliver vendéglőt nyit Budapesten

2016 tavaszán a világhírű angol szakács Jamie's Italian néven olasz vendéglőt nyit a történelmi Budai Várban, a Mátyás-templom szomszédságában. Jamie olasz barátja és mentora, Gennaro Contaldo segítségével társul a 33 éve működő Zsidai Gasztronómiai Társasággal, hogy megkeressék a megfelelő, friss áruval rendelkező beszállítókat, valamint Magyarország legjobb séfjeit és vendéglátósait. Utóbbiak elküldhetik részletes életrajzukat a karrier@zsidai.com e-mail címre.

   Jamie Oliver csapata ígéri, hogy a legjobb alapanyagokból főznek a helyi termelőktől hozott választékból, ráadásul elérhető áron. Naponta friss tésztákat, csak megkímélt módon levágott állatokat szolgálnak fel. A beszállítókat folyamatos ellenőrzésnek vetik alá. Céljuk példát mutatni más vendéglátóknak, akik akár csatlakozhatnak a megfelelő nemzetközi hálózathoz.

   Jamie Oliver szerint izgalmas feladat az első közép-európai vendéglő megnyitása, főleg ilyen fantasztikus helyszínen. Bemutatják a magyar közönségnek az olasz konyhával elért kemény munkájuk eredményét- nyilatkozta Roy Zsidai, a csoport elnöke. A vendéglőhöz látványkonyha és szép kilátású terasz is fog tartozni.



Dobi Ildikó- EuroAstra


Nincsenek megjegyzések: