2008. augusztus 6., szerda

Az első bejegyzésem itt




Életem során első ízben, körülbelül egy hónappal ezelőtt írtam blogot. Június utolsó napjaiban rendezkedtem be az akkor még vadonatúj Windows Live tárhelyemen. A hónap utolsó napján a következőket jegyeztem be a webnaplómba:

2008. 06.30. Az első blogom

Eddigi életem során sohasem vezettem naplót, és jóllehet a blog írás manapság nagyon sokak számára igen kellemes foglalatossággá vált, eleddig nem éreztem semmi nemű késztetést arra, hogy a gondolataimnak elektronikus formában az Interneten adjak hangot. Hosszú-hosszú évek óta használok számítógépet. Régebben a PC használatát az akkor végzett munkám is megkövetelte, az utóbbi években viszont már csupán a számítástechnikai érdeklődésem és a gépem iránti szeretet, a Neten történő böngészés lehetősége okán töltök el tetemes időt a Notebook-om előtt. Kilencedik éve használok Linux operációs rendszert, de természetesen a legelső masinámon nekem is DOS volt. Ezt később a Windows követte. Ha elértem nem csal, akkoriban jutottam hozzá a Microsoft- tól kapott account-hoz. Az elmúlt hétvégén jutott az eszembe, meg kellene néznem, hogy használható-e vajon még ma is a régen szerzett, de a már általam oly régen nem használt MSN fiókom. Nem csekély meglepetésemre a bejelentkezés probléma mentes volt. Az ezt követő percekben fedeztem fel a Windows Live ingyenesen elérhető szolgáltatását, a "Spaces"-t. Ubuntu Linuxomat használva kezdtem ismerkedni vele. Meglepett, hogy viszonylag tetszetős, könnyen és jól kezelhető "Website" alakítható ki a kapott tárhelyen különböző modulok, sablonok, témák használatával. Nos, amit több órányi munkával összehoztam magamnak, azt szerényen csupán egy elektronikus névjegynek nevezem. No nem! Semmi fanyalgás. Ez nem áll a szándékomban. A Microsoft fejlesztői jó munkát végeztek. Tegnap úgy döntöttem, hogy használni is fogom azt, amit Tőlük kaptam. Azt gondolom, azért ez kissé bizarr dolog. Egy Linux felhasználó használja a Microsoft szoftverét, valamint az MSN tárhelyét. Háát nem tudom: vajon az éppen most visszavonuló Bill Gates által már korábban vezérigazgatóvá kinevezett Steve Ballmernek van humorérzéke?
Életemben először tehát most éppen blogot írok. Lehet, elvetélt ötlet volt ez a részemről, de a tárhelyem szerény berendezését követően úgy éreztem: itt nem elegendő a profilomat megjeleníteni, mellette pedig létrehozni egy fotóalbumot, itt szinte kötelező blogot írni. Ez igazán nagyszerű, de vajon lesz majd aki el is olvassa azt? Hiszen, koránt sem biztos, hogy a mélyen tisztelt látogató képes lesz majd feldolgozni magában azt az élményt, amihez az életkorom láttán jut.Azt gondolom, ez viszonylag rövid időn belül kiderül majd.

Nem hittem volna korábban, hogy ennyire megtetszik majd nekem a weboldalammal kapcsolatos teendők sora. Alakítgattam, rendezgettem az oldalamat. Igyekeztem annak nekem tetsző, az egyéniségemhez illő arculatot teremteni. A külcsín kialakítása közben naponta frissítettem tárhelyem tartalmát. Ma is az útkeresés időszakát élem még. A sajnos kisszámú odatévedő látogatóm számára szeretnék egy tetszetős külsővel és minél gazdagabb tartalommal kedveskedni. Nagyon kevés visszajelzés érkezett hozzám a mögöttünk álló időszakban. Azt tervezem, hogy a Live Spaces-en hírbloggal találkozhat majd a weboldalamat látogató érdeklődő. Szeretném, ha minden egyes napnak lehetne egy mottója. Néhány, a Neten elérhető írást csokorba kötve nyújtanék át az olvasónak.
Ezen túl, valami másra is vágyom. Ezért is hozok most létre egy másik, a már korábban meglévő blog mellé egy attól tartalmában, hangvételében eltérőt. Bevallom, magam előtt sem világos egészen, hogy itt, a "Blogger.com"-on pontosan mit, és azt hogyan tek majd közzé. Nagy örömmel töltene el, ha mások véleményével, észrevételeivel megismerkedhetnék!
Ezen legelső bejegyzésemmel "útjára indítom" tehát a második blogomat. Kérem, írják, írjátok meg nekem a későbbiek során, hogy merre is menjek, mi az, amin javítsak, és mi az, amit megtarthatok! Köszönöm szépen a segítséget előre is!

Nincsenek megjegyzések: