2017. május 15., hétfő

Napraforgós házak vidéken




Egyre többen vágynak a falusi nyaralásokra. Vannak, akiket nem vonz a tenger, a nagyvárosi nyüzsgés, úgy gondolják, hogy a munka utáni pihenést valóban a pihenésre kell szánni, és nekik a falusi élet nyugalma a pihenés. Persze az is nyom a mérleg serpenyőjébe, amelyben a falusi nyaralás van, hogy a gyerek
csak hírből ismeri a házillatokat, a múltkor is órákat kellett vele állni az állatkertbe a háziállatoknál. Ráadásul az iskolában arról is faggatják az órán, hogy mit eszik a disznó, vagy a tyúk, esetleg a kecske. Egyszerűbb a gyereknek megmutatni, mint csak bemagolni, és azt is számításba veszi a család, hogy a kedvenc kutyust is vihetik magukkal, nem kell másra bízni.
Hogy mindez összejöjjön, csak annyit kell tenni, hogy leülnek a számítógép elé, és beírják: www.falusiturizmus.hu, máris egy csomó csábító ajánlatot találnak. Van olyan is, amely abban a megyében van, ahová menni szeretnénk, és érdekes napraforgók is vannak a házak képei mellett. Vajon mire szolgálnak?
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) oldalán erre is választ kapnak.  Arra, hogy milyen komfortfokozatú helyet keresünk. Minél több napraforgó van a képen, vagyis a házon, annál jobb a kínálat. Ezek a védjegyek olyanok, mint a szállodákban a csillagok.
Vegyük sorba: a három naprafogós falusi portánál a vendégek számára elkülönített fürdőszoba és WC-t, étkező, konyha társalgóval, valamint pihenőkert és parkolási lehetőség szükséges. A négy napraforgó jelzése már sokat ígér, saját fürdőszobát és WC-t, a lakóegységben, jól felszerelt szoba, étkező, társalgó, konyha és kerti bútorok, pihenőkert, és parkolási lehetőség.
Választhatunk olyat is, ahol gondoltak a kerekes székesekre, az épület részlegesen akadálymentesített, legalább egy szoba és fürdőszoba alkalmas mozgásukban korlátozott vendégek fogadására. A házigazdák biztosítanak transzferszolgáltatást a vendégek számára, valamint rendelkezésre állnak speciális turisztikai ajánlatok, szabadidős lehetőségek.
A védjegy bevezetése már öt esztendős is elmúlt, a szállásadók tudják, hogy ezek a jelzések őket segítik, és jelentkeznek is a napraforgós minősítésekért. Miután a védjegy birtoklása öt évenként lejár, meg kell újítani, aminek most jött el az ideje. Jelentkeznek is sorban azok, akik tudják, hogy nemcsak segítik őket a napraforgók, de a nyaralók már hozzá is szoktak a jelzésekhez.
Azt is tudják, hogy ha eltűnnek ezek a jelzések, akkor talán romlik is az ellátás, a kínálat, többek között ezért is újítják meg a védjegyüket. A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) budapesti, Király utcai központi irodája már több mint ezer szálláshely minősítési dokumentációját dolgozta fel a kezdetektől. Ők adják a szakmai hátteret és ők működtetik az országosan is regisztrált hálózatot, a minősített vendégházak tulajdonosai csatlakozhatnak a szövetség online foglalási rendszeréhez, és bekerülhetnek több adtabázisba is, vagy a vendégváró katalógusokba és részt vehetnek országos hazai vagy külföldi rendezvényeken is kínálataikkal, reklámanyagaikkal.
A védjegy alapvető célja, hogy - összhangban az egyes szálláshelyek működtetéséről szóló 239/2009. Korm. rendeletben foglaltakkal - garanciát nyújtson a szálláshely szolgáltatás minőségének megfelelő színvonalára. A falusi vendégházak 1-4 napraforgós besorolást nyerhetnek el a külső, belső megjelenés, a felszereltség, a szolgáltatások színvonala, valamint a szállásadó személyes felkészültségének, szakmai képzettségének függvényében.
www.fatosz.eu.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: