2017. május 30., kedd

Hármas könyvbemutatót tart a Fekete Sas Kiadó



A Fekete Sas Kiadó három újonnan megjelenő kötetét mutatja be május 31-én a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében. Az este folyamán Szilágyi Enikő, Petrik Adrien és Evelin Senarclens de Grancy köteteinek bemutatójára kerül sor. A szerzőkkel Tarján Tamás irodalomtörténész beszélget. Közreműködik Takács Katalin színművész. 


Szilágyi Enikő: Parlando (két CD melléklettel)
Szilágyi Enikő, a Kolozsváron született színésznő Budapesten több mint százszor adta elő Triptichon című, Piaf-, Brel-, Barbara-sanzonokat bemutató műsorát, majd Belgiumban, Franciaországban teljesedett ki énekesi pályája. A róla készült magyar-francia nyelvű könyv számos fotóval és CD mellékletekkel mutatja be nem mindennapi karrierjét, a róla írottak segítenek közelebb kerülni művészetének sajátosságaihoz.
„Szilágyi Enikő gyönyörű franciasággal, nagy meggyőző erővel énekli e dalokat: mindegyik egy-egy kis dráma, és ezt még annak is meg tudja mutatni, aki nem érti a szöveget, hiszen ez az énekeső: színésznő. Tragika. Itt egy tragika énekel tragikus hangon, és mégsem szomorúan. Talán inkább valami derű, rezignáció, valami istennői nyugalom árad a dalokból. Tisztaság, akkor is, ha a szövegek többsége elesettségről, megaláztatásról. akár szennyről is szól. Egy szál zongorával kísérve, szép kezeivel mindegy beburkolva magát, áll a pódiumon, igazi női erővel, kristálytiszta hanggal, tiszta aggyal. Ő nagyon tudja, mit csinál, mint ahogy tudta Piaf, Barbara és Brel is. Ez nem romantikus maszatolás, ez üt." (Nádasdy Ádám)

Petrik Adrien: Tudok és tudhatok repülni
Petrik Adrien az Asszony és háza (2005), A másik kert (2009), A hideg szóda élvezete (2013) című könyveivel vált ismertté. A Fekete Sas Kiadónál megjelent új műfajt teremtő (emailregény!) új könyve egy szerelem története, egy kapcsolaté, mely (házas emberekről lévén szó) a hétköznapi erkölcsök szerint illegális, és amely intellektuális csábítás útján szövődik.

Evelin Senarclens de Grancy: Mezítláb a parázson
Hogyan válik „hazaárulóvá" Kristina, a berlini egyetemista lány, a kelet-német szocializmus lelkes híve? Hogyan jut arra az elhatározásra, hogy élete kockáztatásával Nyugatra meneküljön? A rendszerek és katonai tömbök szembenállásának árnyékában zajlik Kristina, a fiatal hősnő személyes küzdelme szabadságért és szerelemért. A cselekmény alapjául Evelin Senarclens de Grancy saját kalandos élete szolgál. A letehetetlenül izgalmas, olvasmányos regény két németországi kiadás után jelenik meg magyar nyelven.

2017. május 31. 18:00
Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest, Károlyi Mihály utca 16.

http://www.feketesas.hu
www.pim.hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: