2016. november 19., szombat

Rövidesen kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016




elentős nemzetközi érdeklődés kíséri a rövidesen megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ot, amely az idei év legfontosabb hazai diplomáciai eseménye. A Világtalálkozóra már közel 1600 fő regisztrált. Mind résztvevői, mind kiállítói oldalról teltházas lesz az esemény.
A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ra nagy számban jelezték részvételüket állam és kormányfők, miniszterek, világszervezetek és finanszírozási intézmények vezetői is.
A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Fenntartható Vízipari Megoldások Szakkiállításán már másfél hónappal a rendezvény előtt valamennyi kiállítói standhelyet lekötötték, így közel 60 céggel és szervezettel találkozhatnak majd a látogatók. A Szakkiállítás november 29-i és
30-i nyílt napjaira szintén több száz fő jelezte részvételi szándékát a megadott határidőig.

A rendezvény utolsó napján, a záró plenáris ülés előtt fogadják el a résztvevők a Budapesti Nyilatkozat 2016-ot, amelybe a tematikus ülések eredményeit is beépítik.
A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 üléseivel párhuzamosan az alábbi fórumok járulnak hozzá a kihívások szakmai megoldásához és a Budapesti Nyilatkozat 2016 tartalmához:
  • Tudás-technológia Fórum
  • Ifjúsági Fórum
  • Civil Fórum
  • Női Fórum
A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 margóján számos kísérőrendezvényt rendeznek meg, azt a célkitűzést szolgálva, hogy kulcsfontosságú jogi, etikai és politikai kérdések figyelembevételével konkrét vízügyi problémákat tűzzenek napirendre, valamint innovatív megoldásokat találjanak a XXI. század vízügyi gondjaira.
A kísérőrendezvények helyszíne a Világtalálkozónak is otthont adó Millenáris Park különtermei lesznek, november 28. és 30. között, a megjelölt időpontokban. 

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 zártkörű nyitóünnepségére november 28-án 9:30 órakor kerül sor a Millenáris Park Színháztermében. A tervek szerint a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016. november 30-án 17 órakor zárul.

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 részletes programja: http://www.budapestwatersummit.hu/vilagtalalkozo/program/  
 

Nincsenek megjegyzések: