2016. november 4., péntek

Gellérthegyi álmok
Különleges, hazai színházban még nem látott előadással készül Schell Judit és Finta Gábor. A november 5-én bemutatásra kerülő komplex színházi élményt ígérő előadás Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok című drámája alapján készül, a két főszerepet Schell Judit és Finta Gábor játssza, illetve táncolja majd.Próza és tánc tehát egyetlen műben...
A képzelet kiterjesztését pedig egy olyan különleges vetítési technika teszi felejthetetlenül plasztikussá, amely prózai színházban egészen újszerű és lenyűgöző hatást kelt. Többszörösen is valóra vált álmok tehát ezek a Gellérthegyi álmok. A darab történetének fonalát eredeti és „kölcsönvett" zenékre készülő táncok, mozgásszínházi víziók szakítják meg, s emelik át egy másik dimenzióba, egy másik műfajba, melyből azonban újra és újra visszatérünk abba a bizonyos, hátrahagyott villába, amelyben pár órára egyesül az egész világegyetem.

„Ez a színdarab nagyon sok lehetőséget ad a víziókra. A történet 1944-45-ben Budapest ostromának idején játszódik. Egy elhagyott gellérthegyi villában hoz össze a sors egy menekülő zsidó lányt és egy katonaszökevény fiút. A két fiatal egymásra utaltságában úgy üti el az időt, hogy mesélni kezdenek. Sok mindent elmondanak a múltjukból, majd pedig elképzelik, eljátsszák a jövőjüket, ezért is gondoltam arra, hogy a mozgással, tánccal jeleníthetnénk meg ezeket a víziókat" - monda el Schell Judit.

Az alkotók különleges látványvilágot terveztek, melyben segítségükre volt a Freelusion - világviszonylatban az egyik leghíresebb 3D videomapping stúdió -, akik Las Vegas legnívósabb pódiumain bizonyítottak már olyan showműsorokban, mint Criss Angel MindFreak Live-ja vagy Tim Burton legújabb filmjének bemutató estje.
A szakmájukban úttörő, 12 nemzetközi díjjal rendelkező csapatnak öt kontinensen, több mint 200 fellépése volt már 40 különböző országban. A Gellérthegyi álmokhoz egy virtuális díszletet terveztek és gyártottak, ami az előadás folyamán varázslatos vízióvá formálódik.
A valósághű 3D animációt egy speciális, több síkból álló vászonrendszerre vetítik majd. 

A produkció zeneszerzője Balázs Ádám, dramaturg: Zöldi Gergely, jelmeztervező: Gallatz Rita, látvány: Freelusion, grafika: Solt Attila.

A darab bemutatója 2016. november 5-én lesz a Thália Színház Nagyszínpadán.
Karinthy Ferenc örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.

http://www.thalia.hu
 

Nincsenek megjegyzések: