2016. április 14., csütörtök

Emberpiramis a Fővárosi Nagycirkusz előtt a Cirkuszok Világnapján




Legyen Ön is a piramis része, csatlakozzon a performance-hoz! Mit kell tennie? Jöjjön el párjával, családjával, barátaival 2016. április 16-án 18 órára a Fővárosi Nagycirkusz elé! Mindenki jöjjön, aki képes arra, hogy a társát, gyermekét, unokáját, barátját a nyakába vegye a gúla építésében. 



„Emberpróbáló produkcióra készülünk, fontos, hogy képes légy társad, gyermeked, unokád, barátod a nyakadba venni akár ülve, akár állva, hogy részt tudj venni a gúla építésében. A mutatványban artistaművészek lesznek a segítségedre. Az eseményen legalább két fővel bárki részt vehet, aki elkötelezett híve a cirkuszművészetnek; aki jelenlétével e művészeti ág megújítására, a nézők, művészek és artisták összefogására kívánja felhívni a figyelmet."

Program:
18:00 Találkozó a Fővárosi Nagycirkusz előtt
18:05 A résztvevők csoportokba rendeződése egy-egy artistaművész vezetésével
          nyakban ülő, nyakban álló, hármas gúla, négyes gúla - a mutatványok állva és ülve is
          végezhetők
18:10 Felkészülés a produkcióra  
18:15 Az emberpiramis felépítése, majd közös fotózás
Öltözék: szabadon választott, kényelmes
Szükséges előképzettség: szaktudást nem igényel 
Azokat, akik ülve szeretnék létrehozni a piramist, kérjük, hozzanak párnát, polifoam matracot magukkal!

2007 óta április harmadik szombatja a cirkuszművészet ünnepe. A korábban Európai Cirkusznapnak nevezett esemény híre gyorsan terjedt, és vonzónak bizonyult a Föld minden szegletében, így 2010-től már Cirkuszi világnapként került be a naptárakba.
Minden esztendőben a Cirkuszművészeti Világszövetség (Fédération Mondiale du Cirque) megfogalmaz egy üzenetet, egy célt, egy témát, amelynek kapcsán közös gondolkodásra hívja a világ összes, professzionális keretek között működő cirkuszát. E téma jegyében hoznak létre programokat a Föld minden táján. 2016-ban a cirkuszművészet ünnepe április 16-ra esik, s a Fővárosi Nagycirkusz is - immár hetedik alkalommal - izgalmas és látványos performance-szel készül e jeles eseményre.

Együtt a jövő cirkuszművészetéért!
„Összefogás és együttműködés a jövő cirkuszáért!" - Az idei év üzenetéhez kapcsolódva a Fővárosi Nagycirkusz előtt április 16-án 18 órakor felépül egy emberpiramis cirkuszrajongók, művészek és artisták közös erőfeszítése és munkája, egymásba vetett hite és bizalma, kitartása és összetartozása szimbólumaként.

A rendezvényen artistaművészek vezetésével bárki elsajátíthatja a bizalom művészetét, majd átélheti az együtt alkotás eufóriáját.

2016. április 16. 18 óra
Cirkuszok Világnapja
Budapest - Fővárosi Nagycirkusz előtti tér
Bp.XIV. ker. Állatkerti krt. 12/a

http://www.fnc.hu
 

Nincsenek megjegyzések: