.
Nőnap közeledtével sokakban felmerül a kérdés, hogy mivel szerezhetne leginkább örömet.
Parfüm, egy csokor illatos virág, esetleg egy csinos kiegészítő? Kedves figyelmességek, de őszintén szólva kissé elcsépeltek. Közeleg a nőnap, és ha idén szeretné valami formabontó ötlettel elkápráztatni a szebbik nem képviselőit, érdemes egy kicsit bevállalósabbnak lennie.
A virág, ékszer és bonbonok kora leáldozott, legyen idén a jelszó a kreativitás!
Legyen szó akár a kedveséről, anyukájáról vagy az imádott nagyiról, néhány molekuláris gasztronómiai finomsággal most biztosan jó időre leveheti őket a lábukról.
Ehető koktélok nőnapra. Íme néhány ötlet egy igazi profitól. Keresztes Ferenc ezúttal a finnek kedvenc vodkájával készített merész kreációkat a Tokió Budapestben: fagyasztott rózsás tiramisuhabbal és uborkás vodkakapszulával készül a jeles napra.
Tiramisuhab fagyasztott rózsával
- 8 cl Finlandia Cranberry vodka
- 10 cl amaretto likőr
- 8 cl főzött espresso
- 10 dkg mascarpone
- hideg espuma habkötő
- 16 db babapiskóta
- a díszítéshez egy szál rózsa
A babapiskóták közepét csónak formájúra faragjuk, és a habot beletöltjük.
A piskótákat folyékony nitrogénben - 192 ºC fokra fagyasztott rózsával díszítjük.
Uborkás vodkakapszula
- 8 cl Finlandia vodka
- 8 dkg kígyóuborka
- 1 cl epres balzsamecet
- 1 cl cukor
- 1 cl facsart citromlé
- por állagú alga
- a díszítéshez fekete bors
- japán kanál a szervírozáshoz
Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat, majd fekete borssal szórjuk meg.
Amennyiben nem érzi magát elég bátornak ahhoz, hogy otthon kezdjen kísérletezésbe, forduljon profi mixerhez, hogy elkápráztathassa a hölgyeket.
Lantai József -EuroAstra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése