2018. március 20., kedd

Col-Lab




.

Nemzetközi koprodukciós bemutató március 25-én a Várkert Bazárban! Az előadás annak a hosszú távú szakmai együttműködésnek az eredménye, amelyben a V4 országaiban működő táncszakmai szervezetek lehetőséget kaptak és adtak egymás megismerésére, tapasztalataik, látásmódjuk és tudásuk megosztására.


A most készülő darabok a közel hároméves együttműködés első előadóművészeti produktumai, amelyben két, eddig elszigetelten működő táncszínház, a Krakow Dance Theatre és a Közép-Európa Táncszínház hoz létre közös alkotást.

Sacro Sanctus
Koreográfus: Kun Attila
A cím a római császárság idejére utal vissza, amikor a kifejezés az uralkodó személyének szent és sérthetetlen voltára, érinthetetlen magasztosságára utalt. A darabban a kifejezés jelentéstartalma az ember teremtettségére, és az ebből adódó szentségére utal — valamint ezen keresztül a tánc és maga a táncos szentségének esszenciájára. A darab ezt a forrást vizsgálja számtalan nézőpontból.

Poly
Koreográfus: Eryk Makohon
Az előadást a kapcsolataink építésének és működtetésének módjában beállt változások inspirálták. Emberként egy nagyobb rendszer részei vagyunk, melyben a közösség fogalma, a kapcsolatok hálózata határozza meg egyéni pozíciónkat.
Az alkotók egy tágabb kontextusból kiindulva vizsgálják ezt a pozíciót, miközben a modern szerelmi kapcsolatok formáit kutatják.

Deborah Anapol szerint minden igazán lényeges kérdésben a szív dönt a ráció helyett. Ahogy a 21. század nekilendül, egyre nyilvánvalóbb, hogy az egész életen át tartó monogámia inkább mítosz, mint a valóság. A nukleáris család mára veszélyeztetett fajjá vált.
Ma már elengedhetetlen, hogy felszabadítsuk a szeretethez, a szexhez, az intimitáshoz és az elkötelezettséghez fűződő elvárásainkat, és hajlandóak legyünk újragondolni ezeket, bármibe is kerül.
(Deborah Anapol, Polyamory in the 21st Century: Love and Intimacy with Multiple Partners, 2010)

Alkotók:
Fény: Fogarasi Zoltán
Asszisztens: Pawel Lyskawa, Fodor Katalin
Koreográfus: Eryk Makohon (Krakow Dance Theatre) és Kun Attila (KET)
Előadók:
Horváth Adrienn; Hargitai Mariann; Jakab Zsanett; Mádi László; Kovács Péter; Dunai Bettina; Nagy Csaba Mátyás, Füzesi Csongor, Nyeste Adrienn és a Magyar Táncművészeti Egyetem modern osztályának végzős növendékei.

Az előadás a Közép-Európa Táncszínház és a Krarow Dance Theatre együttműködéséből született. Produkciós Támogató: Krakowski Teatr Tańca, Magyar Táncművészeti Egyetem, Nemzeti Táncszínház, NKA.

  1. március 25. 19:00
Col-Lab
Várkert Bazár

http://cedt.hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: