2015. szeptember 14., hétfő

Édes Napok Budapest




5. születésnapját ünnepli szeptember 18-tól három napon át az ország legnagyobb csokoládé- és édességünnepe az Édes Napok Budapest. A fesztiválon a korábbi évekhez hasonlóan kézműves csokoládék, világhírű és különleges márkák találkoznak nemes borokkal, csodálatos italokkal és természetesen gasztronómiával. Az Édes Napok rangját emeli, hogy tavaly, szinte még gyerekként felkerült Európa legjelentősebb csokoládé és édességútvonalára, és mára az öt legnagyobb európai fesztivál között jegyzik. 



Péntek délelőtt 11 órakor nyitja meg kapuit az 5. születésnapját ünneplő Édes Napok Budapest Csokoládé- és Édességünnep. Délben, pontosan 12 órakor a Savoyai teraszon kerül sor a megnyitó ünnepségre. A háromnapos édességünnep tematikusan állította össze programjait, így a péntek a tradicionális magyar édességek, szombat a jeles napjaink desszertjei, vasárnap pedig a család kedvenc édességeinek a napja.

A három nap során két helyszínen a Miele Gasztroszínpadon és a Nagy Színpadon zajlanak a műsorok, többek között lesznek workshopok, Miele Főzőiskola bemutatók, süssünk együtt programok, megtudhatjuk az édességek helyét a táplálkozásban és még sorolhatnám az érdekességeket, melyeket az Édes Napok honlapján részletesen megtekinthetnek.

Esténként koncertek várják nem csak az édesség rajongókat, általában 8 órai kezdéssel Intermezzo Jazz Fun concert, Cseh Tamás emlékkoncert, és a Bon-Bon 20 éves Jubileumi koncertje  a zenei kínálat. Az esti koncertek közben minden nap az Édes Napok 5 éves születésnapi tortájának felvágását nemcsak megnézhetjük, hanem megkóstolhatjuk.

Természetesen a gyerekekre is gondoltak az „édesek": zenés meserészletek, a Három szegény szabólegény koncertje és a hangos mesék - hangoskonyvtar.com várja az apróságokat.

„2011 óta több mint százezer látogató élvezhette az év legédesebb hétvégéjét, ami a Budai Várban, rendszeresen szeptember közepén kerül megrendezésre. Az általunk ünnepnek nevezett hétvégén, több mint száz kizárólag tematikus kiállító, gyártó, kereskedő és cukrász mutatja be évről évre újdonságait, kézzel gyártott, magas minőségű termékeit, vagy válogatott világmárkák kedvelt csokoládéit. Az Édes Napok volt az első olyan magyarországi fesztivál és szakvásár, ahol ennek a nemzetközileg is új trendnek hazai résztvevői teret kaphattak. Azóta, ahogy a világon máshol is, az édességek a legmeghatározóbb helyet kapják napjaink gasztronómiájában - legyen az sütemény, torta, csokoládé, vagy fagylalt."

Nyitva tartás:
Szeptember 18. Péntek: 11:00-22:00
Szeptember 19. Szombat: 10:00-22:00
Szeptember 20. Vasárnap: 10:00-20:00
2015. szeptember 18-20.
Édes Napok Budapest

http://edesnapok.hu
 

Nincsenek megjegyzések: