2015. július 15., szerda

Szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban




Flamenco, tangó, kortárs és hagyományőrző előadások, valamint táncházi program is szerepel a július 23. és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Táncbazárban.
A Nemzeti Táncszínház már jól ismert, nyáresti, szabadtéri programsorozata idén új, különleges helyszínen, a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja a könnyed kikapcsolódásra vágyókat.

Bár ez egy formabontó, átmeneti évad a színház életében, de van, ami nem változik! Ha nyár, akkor szabadtér, csillagos ég és rengeteg tánc! Így lehetne összefoglalni a Nemzeti Táncszínház nyári műsorát, a Táncbazárt. Idén a Duna Művészegyüttes két előadással érkezik a Várkert Bazárba, a legsikeresebb koreográfiákból összeállított Szerelemkerttel és a tavasz jeles napjait megidéző Tavaszi szél című produkcióval lépnek színpadra.
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Martin Archívum sorozatának két darabjával,
a Szatmárral és a Kalotaszeggel állít emléket Martin György néprajzkutató megismételhetetlen munkásságának.
Szenvedély, érzékiség, mágikus rítusok - flamenco és tangó a Táncbazárban!
A tangó nemcsak egy tánc, hanem egy életforma. Ebbe az életérzésbe kóstolhatnak bele a nézők Budai László valamint vendégei, a Tangó Táncszínház conTangos és a Momentango Tango Company Oblivion című előadásaiban.
A FlamenCorazonArte Táncszínház különleges flamenco-estjei, a Tapas de Flamenco és a FlamenColores az arab, zsidó, keresztény, indiai, cigány eredetű ősi zenei motívumok és ritmusok világába repítik el a közönséget.
A Budapest Táncszínház Mur mur de la Mediterranée / Bolero című rendhagyó előadása egyszerre mediterrán és klasszikus. A Feledi János -Feledi Project - Trio à la Kodály a kortárs tánc és a hazai kortárs kamarazene mellett, a  progresszív jazz világába kalauzol el Prozódia produkciójukkal. A Sivasakti Kalánanda Táncszínház pedig a TálaMantra - Indiai táncképek című klasszikus indiai tánctechnikákat és modern koreográfiákat bemutató táncelőadással érkezik.
Betáncoljuk az egész nyarat, tartsanak velünk!

Nincsenek megjegyzések: