2015. július 6., hétfő

A Gyulai Várfürdő újabb elismerése




A Gyulai Várfürdő nyerte el az Európai Fürdőszövetség, az ESPA Innovation Awards 2015-ös innovációs különdíját, melyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át Budapesten Boros László Attilának, a Gyulai Várfürdő igazgatójának. 



A független nemzetközi zsűri által odaítélt rangos elismerés a fürdő üzemeltetőjét dicséri azzal, hogy családi élményfürdő beruházását Európa egyik leginnovatívabb fürdőberuházásaként értékelte.

A 2012-2013-ban épült AquaPalota családi élményfürdő a nyereségesen üzemelő gyógy-, strand- és élményfürdő eredményéhez jelentős mértékben járul hozzá - tudtuk meg az igazgatótól. Boros László Attila elmondta, hogy az AquaPalota egész családot kiszolgáló, különleges élményelemeinek köszönhetően tavaly 21%-kal növelte a fürdő látogatószámát.

„Az AquaPalota megnyitása olyan fordulatot jelent városunk életében, melyre rengeteg gyulai polgár várt régóta - nyilatkozta annak idején Dr. Görgényi Ernő polgármester. Feltétlenül és maradéktalanul büszkék lehetünk közös alkotásunkra."

És valóban büszkék lehetnek, hiszen az európai fürdőszakmai szervezet német, portugál és litván fürdők mellett Magyarországról egyedüliként jutalmazta innovációs különdíjával a Gyulai Várfürdőt, - a Dél-alföldi Régió egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fürdője - mert az AquaPalotával példamutató fejlesztést valósított meg: létrehozott egy nemzetközileg is vonzó turisztikai attrakciót úgy, hogy egyidejűleg hozzájárult a környezeti fenntarthatósághoz és a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez. 

Az EU-s pályázati támogatással megépült beruházás részeként egy jövőbe mutató innovatív elképzelés is megvalósult azzal, hogy hőszivattyúkkal hasznosítják a gyógymedencék használt, de még meleg vizét. Ezzel a hulladékhővel fűtik az Aquapalota családi élményfürdő medencéit és helyiségeit, miközben a légkezelő rendszerekbe hővisszanyerőket építettek be. Megnyitása óta az AquaPalota még nem használt földgázt.

A sikereken felbuzdulva az önkormányzati többségi tulajdonú cég új projektet tervez: a villamos energiaköltségek további csökkentése érdekében szeretnék a termálkutakból „melléktermékként" feltörő gázt gázmotorok segítségével elektromos árammá átalakítani - árulta el az igazgató. Jelenleg ennek a beruházásnak az előkészítésén dolgozik a cégvezetés. 

A Gyulai Várfürdő egymás után aratja le az elismerés babérjait. 2013-ban és 2014-ben elnyerték a Magyar Brands díjat, 2014-ben Az év fürdője díjat hódították el, míg idén a Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszer keretében gyógy-, strand- és élményfürdő kategóriában is a legmagasabb, 5*-os minősítést érték el. Ezek után már nem lehet véletlen az ESPA-elismerés.

http://varfurdo.hu/aquapalota

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: