2015. július 3., péntek

Amikor a park a gyerekeké





Hétvégén újra Pöttömkert -- Ismét mókával és kacagással várja az apróságokat a Pöttömkert

 

Július 5-én Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park az esti koncertek mellett ismét a csöppségek birodalmává változik. A Pöttömkert újfent számos, az apróságok és a szülők számára egyaránt szórakoztató játékkal és bemutatóval várja a látogatókat, a havonta megújuló programban ezúttal például gipszfestést, arcfestést, Apacuka koncertet, bűvészt és egy egész bohócszínházat is találhatunk - mindezt ingyen. A Park - mint korábban - jótékonysági akciót is hirdet, segítve a rászorultakat.

Idén már csak három hétvégén vehetik birtokba a porontyok a Budapest Parkot, ahol kreatív, ügyességi és parti játékok valamint a bohócok, bűvészek és a megelevenedő mesék világa várja őket. Az esemény a már megszokott napindító jógával veszi kezdetét, melyet a Kerekítő Mondókás Móka höcögős, göcögős és kacagós ölbeli játékai követnek. A délelőtti buli hangulata az Apacuka zenekar vidámsággal, tánccal és meglepetésekkel teli koncertjével hág a tetőfokára, az önfeledt szórakozás garantált. A nagy mókázás után Jó ebédhez szól a mese, pihenésképp érkezik a tündérmesék, állatmesék és furfangos mesék tanulságokkal teli világa. Ezután az ELTE Cheerleaders akrobatikus elemei ejtik ámulatba a közönséget, melyeket felügyeletükkel kipróbálva a legbátrabb gyerekek is a föld fölé repülhetnek.
Az apróságokat számos egész napon át tartó program is várja. Gipszkorszak standjánál a gyerekek például számos különböző formájú, témájú és méretű gipszfigura közül választhatnak, amelyeket önállóan kifesthetnek, az elkészült műveket pedig haza is vihetik magukkal, a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozata pedig arcfestéssel és kézműves foglalkozással várja a kicsiket. A legkisebbeket vidám ügyességi és parti játékokkal várják a Piatnik asztalainál. Buborékok, színes poharak és kártyák segítségével fejleszthetik észrevétlenül megfigyelőképességüket, gyorsaságukat, a kézügyességüket, sőt azt is kipróbálhatják, hogy milyen, ha valaki az orrával próbál tornyot építeni! A nagyobbakat egy logikai játékkal várják, aminek egyszerű szabályai egy perc alatt elsajátíthatók. A Bohóc Játszótér a nagyobbak ügyességüket és egyensúlyérzéküket tehetik próbára, a kisebbeket kosaras körhinta várja, egy igazi bohóc pedig kicsik és nagyok mellett akár a legnagyobbak kedvenc lufi figuráját is meghajtogatja.  Bizonyos kultúrákban az első tetoválást már gyerekkorában megkapja az ember. Itthon ez nem így megy, de most a Pöttömkertben kipróbálhatják kicsik és nagyok, hogyan mutatna rajtuk egy festett tetkó. Az ArtPaint művészei kézre, lábra, vállra, festik meg a csöppségek álmainak tetoválását. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. interaktív játékokkal, az ügyességi feladatokkal várja azokat a gyerekeket, akik ismereteiket a szelektív hulladékgyűjtés mikéntjéről bővíteni szeretnék: totót tölthetnek ki, fejtörőket, rejtvényeket oldhatnak meg, rajzolhatnak, színezhetnek, puzzle-képeket rakhatnak ki, vagy éppen a szelektív memóriajátékkal tehetik próbára magukat. Mindezek mellett a hozzájuk látogatók „rendet tehetnek" a sátrunknál azzal, hogy a minta-hulladékokat a megfelelő színű mini szelektív kukákban helyezik el.
A havonta visszatérő megannyi program mellett jótékonysági akcióval is igyekszik segíteni a Park a rászorultakon. A "ruha- és játékgyűjtő" akcióval például a már nem kellő ruhákat és játékokat lehet behozni, s akár válogatni is belőlük. A megmaradt ruhaneműket és játékokat pedig a Magyar Vöröskereszt juttatja el oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.
A Pöttömkertet a gyermekek és a felnőttek egyaránt ingyen látogatják.

http://budapestpark.hu/program/pottomkert-ingyenes/
 

Nincsenek megjegyzések: