2015. július 1., szerda

Hungarikum lett a Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat




A Hungarikumok közé került a Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat - mindezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke jelentette be a közelmúltban Veszprémben.



Fazekas Sándor úgy fogalmazott, hogy a Hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei és általuk elfeledett dolgok elevenednek meg és válnak a hétköznapok részeivé. Minden egyes érték egy becses kincs, amely túlélte a történelem viharait, pusztításait - hangsúlyozta.
Hatalmas eredménynek, jelentős előrelépésnek nevezte a tó és a gyógyászat Hungarikumok közé emelését Papp Gábor, Hévíz polgármestere.
Elmondta: a város komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az egyedülálló tó a világörökség részévé váljon, ehhez pedig a legfontosabb lépés volt év elején a tó és a tradicionális hévízi gyógyászat magyar értéktárba kerülése, s újabb, igen nagy lépés a Hungarikummá nyilvánítása.
"Szakértői csoport dolgozik az önkormányzat megbízásából azon, hogy a Hévízi-tavat világörökségi rangig emelhessük. Úgy érzem, az erőfeszítések nem voltak eddig hiábavalóak. Köszönet illet mindenkit, aki munkájával eddig és a jövőben is hozzájárul ahhoz, hogy természeti kincsünket és az ahhoz kapcsolódó kiemelkedő gyógyászatot méltó rangra emelhessük" - fogalmazott Papp Gábor.

Nincsenek megjegyzések: