2019. július 17., szerda

Tippjeink enyhülést hoznak a nyári melegben




.

Egy lesötétített, légkondicionált szobában ugyan át lehet vészelni a kánikulát, de nem érdemes! Cikkünkben ennél sokkal jobb megoldásokkal szolgálunk!

Eljött a várva várt szabadság, te pedig úgy érzed, hogy besokalltál a melegtől, szinte mozdulni sincs kedved? Pedig most van itt a lehetőség, hogy feltöltődj, élményeket gyűjts és felvértezd magad a hamarosan újra rád váró munkás hétköznapokra!

A szervezet hűtését elősorban jól szellőző, természetes alapanyagú, világos ruházattal, másrészt bőséges folyadékpótlással és lédús gyümölcsök fogyasztásával tudod biztosítani. Jobb, ha az innivaló nem jéghideg, mert az csak átmeneti megkönnyebbülést hoz! A sivatagi népek körében közkedvelt forró mentatea például arra sarkallja a szervezetet, hogy kezdje el hűteni magát. Kevésbé elszántak maradhatnak a szobahőmérsékletű változatnál!
Nem kell messzire menned egy kis hűsölésért sem, íme tippjeink: 

Hűsítő hullámok
Melegben kevés jobb hűsítő létezik a természetes tó- vagy tengervíznél. Ha nincs alkalmad vízpartra utazni, keress a közelben egy medencét, amely egyből nyaraló hangulatba hoz! Ha nem szereted a tömeget jó megoldás egy elegáns szálloda Spa-ja, ahová akár félnapos belépőt is válthatsz. A margitszigeti termálhotel első emeleti tetőmedencéjében úszkálva még a sziget látványában is gyönyörködhetsz.

Frissítő barlangi levegő

A barlangtúra vagy egy szolidabb barlangi séta sosem eshetne jobban! A Föld mélyén állandó, hűvös hőmérsékletben még akár egy kardigánra is szükség lehet! Budapesten számos barlang, földalatti járat vár felfedezésre: például a Pál-völgyi-barlang, a Szemlő-hegyi barlang, a Sziklakórház vagy a Budai Várbarlang. Kényelmesebbeknek egy sóbarlangban való hűsölést ajánlunk! A tengeri sóval teleszórt terem hófehér padlózata, a falakon, plafonon kialakított „sócseppkövek” már látványnak is lenyűgözőek. Takaróba bugyolált tested hamar ellazul, amint megszólal a kellemes relaxáló tengerzúgás, madárcsicsergés vagy patakcsobogás és beindul a színes fényjáték a falakon. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, állandó hőmérsékletű, 20-22 °C-os levegő könnyebbé teszi a légzést, az egészségre előnyös negatív töltéssel bír. Nemcsak az allergiák ellen gyógyír, de az immunrendszert is erősíti. A sóbarlang kúrát kipróbálhatod például a margitszigeti, sárvári vagy hévízi Danubius szállodák wellness részlegén.
Mindig pár fokkal hűvösebb

Erdőben, sűrű fák közt barangolva aktívan hűsölhetünk, hiszen itt a hőmérséklet számottevően alacsonyabb, mint a városi betonrengetegben.  Bakancsos túrádra vagy erdei sétádra vigyél magaddal elegendő vizet! Ha nem akarsz messzire menni, a városi park is megteszi. A Margitsziget hatalmas ősfái és a Duna felől érkező friss szellő kellemes mikroklímát biztosít a szigetnek a főváros kellős közepén! Egy jegeskávéra vagy fagylaltra is bármikor betérhetsz a szállodák árnyas teraszára vagy klimatizált lobby bárjába. Van olyan szerencsés város, amelynek a belvárosában, a termál hotel szomszédságában egy gyönyörű arborétum található, ez pedig Sárvár. Az év minden szakában élmény ott feltöltődni, a nyári melegben pedig különösen kellemes helyszínt ad az ejtőzésre.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: