2019. július 5., péntek

Rekordkísérlet a Szabadság hídon
.


Egy érdekes rekordkísérletnek lehetnek tanúi és egyben résztvevői, akik július 13-án, szombaton kilátogatnak a Szabadság hídra.


10 órától az Alkotásutca szervezésében a tervek szerint nem kevesebb, mint 1111 ember részvételével készül el egy, a hidat ábrázoló, hangulatos festmény. Az alkotókat számolni és a rekordot hitelesíteni a Magyar Rekord Egyesület fogja. A kép elkészítéséhez akár egyetlen ecsetvonással is lehet csatlakozni, így fog összeállni apránként a műalkotás, melynek mindenki egy kicsit a részese lehet. A részvétel ingyenes, naprakész információk pedig az esemény oldalán találhatóak.
 “Az a célunk, hogy ezzel a közösségi élményfestéssel egy olyan élményt adjunk az embereknek, ami összeköti őket egymással és a művészettel is. Tudomásunk szerint soha ennyien nem festettek még együtt egy képet, ezért az esemény igazi kuriózum lesz. Emellett pedig nagyon jól illeszkedik a Szabihíd hangulatához és egyéb programjaihoz is. Mindenkit várunk aki részt venne ebben az izgalmas kísérletben, függetlenül attól, hogy tud-e festeni/rajzolni, vagy sem. Ebben majd mi segítünk egy kicsit. Hiszünk abban, hogy pont azzal a sok-sok színnel áll majd össze a nagy kép, amit az 1111 résztvevő hozzátesz.” - mondta Nagy Lilla, az Alkotásutca üzletágvezetője az esemény kapcsán.
 Az elkészült kép majd valamilyen jótékony célt fog szolgálni, hogy hova kerül, az egyelőre legyen meglepetés. Ha valakinek ez nem elég, és saját képpel szeretne hazatérni, arra is van lehetőség, mert a Facebook nyereményjátékban résztvevők közti sorsolás nyerteseinek lehetősége lesz 14 órától egy saját festményt készíteni instrukrorok segítségével.

Szabihíd
2016-ban egy villamos rekonstrukció miatt vált szabaddá egy hónapra a Szabadság híd, Budapest kisforgalmú, de gyönyörű helyen lévő, emblematikus hídja. Az emberek azonnal birtokba vették és folyamatos piknik vette kezdetét. 2017-ben a Valyo kezdeményezésére úgy vették birtokba az itt élők a hidat, hogy nem volt semmilyen forgalmi akadály: egyszerűen forgalommentes köztérré vált a hely. A Szabadság híd megnyitást Budapest Főváros Önkormányzata támogatja. A Szabihíd projekt koordinációját önkéntesek szabadidejükben végzik, az infrastruktúrát – wc-t, áramot, vizet – adományokból biztosítják.

https://szabihid.hu/
https://www.facebook.com/szabihid/

Az Alkotásutca csapata hisz abban, hogy mindenkiben ott él a művész és küldetésének tekinti, hogy segítsen felszínre hozni. Az élményfestés remek lehetőség erre, ahol profi instruktorok vezetésével bárki megfestheti a kiválasztott képet. Az élményfestés nem igényel semmilyen művészi előképzettséget, ha elsőre ijesztő is a hófehér vászon, akkor is bátran bele lehet vágni. Eddig mindenki sikeresen elkészítette festményét és testközelből élte át az alkotás örömét.

https://www.alkotasutca.hu/hogyan-mukodik
https://www.alkotasutca.hu/rolunk
 

Nincsenek megjegyzések: