2019. július 19., péntek

Orgonák éjszakája a 4-es metróban




.

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak. A BKV Zrt. ezúttal a július 20-ai, első Orgonák éjszakája országos programhoz csatlakozik, együttműködve a Filharmónia Magyarországgal, így ennek köszönhetően az M4 Kálvin tér, Szent Gellért tér és Bikás park megállóinak galériáján hangzik majd fel egy-egy wurlitzerből az orgonaszó. Ezen a napon - 10:00 és 22:00 óra között – késő estig az arra járó utasok is megtekerhetik a zenegépet és válogathatnak, hogy mely dallamok szólaljanak meg, csak ne feledjék a népszerű sláger intelmeit: „Nem wurlitzer a verkli, Ezt szívvel kell tekerni!”.


A napot megkoronázza, hogy a Fővám téri gyalogos aluljáróban este 19:00 és 22:00 óra között 15 perces minikoncerteken vehetnek részt az érdeklődők, amelynek során élő orgonajátékban gyönyörködhetnek.

Reméljük, hogy ezen a szombati napon minden arra járó utasunk megáll egy pár percre, hogy az orgonaszóval feltöltődve jókedvűen folytassa az útját és induljon tovább az úticélja felé.

A Filharmónia Magyarország hagyományteremtő céllal rendezi meg az Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei eseményt, amelynek célja felhívni a figyelmet az orgonához kapcsolódó zenei élmények kimagasló kultúraformáló erejére, valamint az, hogy értékes ismereteket közvetítsen a hangszer történelmével, működésével, építésével és jövőjével kapcsolatosan.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: