2019. július 25., csütörtök

Július 28-án 9 órakor szentmise lesz a Szabadság (Ferencz József) Híd-on!
.

Július 28-án, most vasárnap délelőtt Sajgó Szabolcs jezsuita mutat be szentmisét Budapest szívében, a lezárt Szabadság hídon. A várható melegre tekintettel a szentmise a korábban jelzett időpontnál egy órával előbb, délelőtt 9 órakor kezdődik.

Az esemény kapcsán Sajgó Szabolcs korábban elmondta, valamennyi júliusi hétvégén a Szabadság híd forgalommentes köztér lesz péntek éjféltől vasárnap éjfélig a Valyo [város és folyó] Egyesület kezdeményezésére, Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával.
„A SZABIHÍD az »Élhető közterek legyenek Budapesten!« célkitűzés jelképe. A híd déli járdáját a biciklisek foglalják majd el, a többi részén sok szabadon és központilag szervezett program valósulhat meg. A szervezők az utolsó vasárnapra szentmisét álmodtak a hídra. A SZABIHÍD névnek tehát nincs köze ahhoz, hogy július 28-a éppen Szabolcs-nap, ez puszta véletlen – ha vannak véletlenek…” – tette hozzá a jezsuita szerzetes.

Az időjárásra való tekintettel a szentmise kezdete módosult: a korábbiakban jelzett időponttól eltérően délelőtt 9 órára várják a híveket. A szervezők önkénteseket is keresnek, akik a mise előtt, alatt és után felajánlásukkal még komfortosabbá tehetik ezt a kivételes alkalmat. Az önkéntesek a parbeszedhaza@jezsuita.hu címen, Sajgó Szabolcsnak címzett levélben jelentkezhetnek szolgálatra.
„Legyünk minél többen jelen, hittel ünnepelve az Eucharisztiát, már előkészületül a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Közösségeknek is ajánlom figyelmébe, kórusoknak, zenekaroknak, hogy hozzák zeneszerszámaikat. Lehetőség szerint maradhatnak a hídon tovább is, saját közösségükkel tovább ünnepelve, énekelve, beszélgetve, elmélkedve” – kéri az érdeklődőket Sajgó Szabolcs.
További információk az esemény Facebook-oldalán érhetők el.
Forrás: Jezsuita.hu; Párbeszéd Háza Facebook-oldala

Fotó: Párbeszéd Háza
 

Nincsenek megjegyzések: