2017. február 2., csütörtök

Zolbert: Inside Out lemezbemutató koncert




Zolbert a smooth jazz műfaj többszörös díjnyertes magyarországi nagykövete, legújabb, Inside Out című lemezének hanganyagát, 2017. február 9-én az Opus Jazz Clubban mutatja be először a közönség előtt.

„Ez a lemez egy új és fontos állomás az életemben, ami akár egy vallomás is lehetne, de annál sokkal több. Mély érzéseket és gondolatokat szeretnék átadni a hallgatóságnak változó világunkból, egyúttal pedig még jobban megmutatni, hogy ki is Zolbert a szaxofon mögött. Bízom benne, hogy a dalok a közönségnek is jelentenek majd valamit, és megérinti őket..." - fogalmazott Zolbert a legújabb lemezéről.

Az album 13 saját dalt tartalmaz, melyen helyet kapott Takács Nikolasszal közös dala, a Miami Nights is. A lemezt élő hangszerekkel, 13 fiatal és tehetséges zenész közreműködésével rögzítették, amely január 20-án, a Tom-Tom Records gondozásában jelent meg. Ezt követően Zolbert turnéra indul, melynek első állomása a február 9-i lemezbemutató koncertje lesz az Opus Jazz Clubban, a Jazzy Live sorozat részeként.

Az albumon közreműködő művészek:
Zolbert - szoprán-, alt-, tenor-, és baritonszaxofon, ütőhangszerek
Ferencz Péter (Peet) - billentyűs hangszerek, vonósok, gitár, vokálok, programozás
Tóth Marcell - zongora, billentyűs hangszerek
Riskó Tibor - gitár
Udvarhelyi Gábor - gitár
Gudics Martin - basszusgitár
Szedlár Dávid - basszusgitár
Kovács Gergő - basszusgitár
Balog László - dobok
Gudics Marcell - dobok
Nagy Zsolt - dobok
Koós-Hutás Áron - trombita, szárnykürt
Markos Miklós (Mikee) - ütőhangszerek
Takács Nikolas - ének

Zolbert 2013-ban a „Frappé" című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett I. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. Egy évvel később pedig a VII. Jazzy Jazz Dalverseny fődíjasa lett „Friendship" című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta. Szintén ebben az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű brit The Brand New Heavies előzenekaraként.
2015 áprilisában jelent meg a „One" című debütáló lemeze a Tom-Tom Records gondozásában. A lemez címe nem pusztán az elsőséget jelenti, hanem a megszületés szinonimája is egyben, ami Zolbert számára a zenei inspirációt és a zene születését jelenti. Ebből ered az a 11 dal is, amely helyet kapott a szaxofonos bemutatkozó albumán. A hanganyag a dalok és a művész által képviselt zenei irányzat, a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok, modern hangszerelésekben szólalnak meg.
A nagylemez sikerét az is jól mutatja, hogy a smooth jazz műfaj őshazájában, az Egyesült Államokban a Jazztrax Rádió, a 2015-ös év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listájának 10. helyére került fel „Frappé" című dala.
A szaxofonművész 2016-ban megalapította saját borfesztiválját is, a Zolbert Jazz & Wine Festet, amely a kiváló magyar borok és a kulturális élet fejlődését hivatott elősegíteni, egy teljesen új aspektust, és a smooth jazz életérzést behozva a magyar fesztiváléletbe.
Zolbert és zenekara az elmúlt három évben közel száz koncertet adott országszerte, kizárólag élő hangszeres produkcióval. Ezek a előadások hűen tükrözik a hazánkban egyre népszerűbb populáris, úgynevezett smooth jazz és az instrumentális popzenei irányvonalakat, friss, dinamikus és szórakoztató, egyúttal tartalmas kikapcsolódást nyújtva a nézőknek.

2017. február 9. (csütörtök), 21:00
Zolbert: Inside Out lemezbemutató koncert
BMC-Opus Jazz Club

Közreműködnek:
Zolbert - szaxofonok
Kovács Gergő - basszusgitár
Nagy Zsolt - dobok
Riskó Tibor - gitár
Tóth Marcell - zongora

www.zolbertmusic.com
www.facebook.com/zolbertmusic

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: