2014. szeptember 9., kedd

Újra könyvgyűjtés és iskolai felolvasások




Folytatódik az OMV Hungária olvasást népszerűsítő programja

Mintegy 170 OMV-töltőállomáson lehet leadni az elolvasott könyveket. Az ősz folyamán több iskolában is lesz felolvasó délután a program nagykövetei, Lola és Puskás Péter közreműködésével. Az OMV is részt vett az Olvasás Világnapja alkalmából tartott közös felolvasáson.
Idén ősszel is folytatódik az OMV Hungária Kft. nagy sikerű, olvasást népszerűsítő programja. A program keretében újra le lehet adni a magyarországi OMV töltőállomásokon az elolvasott, használt könyveket. Az OMV több zenés felolvasó-délutánt szervez általános iskolákban, valamint szeptember 8-án részt vett az Olvasásklinika által az Olvasás Világnapja alkalmából rendezett közös felolvasáson.

Ez év végéig mintegy 170 magyarországi OMV-töltőállomáson adhatják le a vásárlók a már elolvasott könyveiket, amelyeket az OMV általános iskolákba juttat el, és ad át a diákoknak és az iskolai könyvtáraknak felolvasó-délutánok keretében. A program nagykövetei Lola és Puskás Péter, akik zenés előadásokkal és felolvasásokkal vesznek részt az iskolai rendezvényeken.

Az OMV Hungária Kft. 2013 őszén indította el olvasást népszerűsítő programját. Azóta mintegy 15 000 könyvet adtak le a vásárlók az OMV töltőállomásain, és nyolc általános iskolában került sor zenés felolvasó-délutánokra, ahol az OMV képviselői átadták a diákoknak szánt könyveket. Az előadók a felolvasásokon az irodalomhoz, olvasáshoz való viszonyukról is beszéltek, felolvastak kedvenc verseikből, elbeszélgettek a diákokkal, és igazi buli hangulatot varázsoltak zenéjükkel. 2013-ban Kaposváron, Miskolcon, Hajdúnánáson és Békésen, míg idén Veszprémben, Tatabányán, Dunaújvárosban és Budapesten került sor felolvasásra, alkalmanként több száz gyerek részvételével. Ez a hagyomány folytatódik idén ősszel.

A tanév első eseményeként az OMV részt vett az Olvasásklinika által az Olvasás Világnapja alkalmából a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban rendezett közös felolvasáson is, ahol a Lola és Puskás Péter együtt olvasták fel a diákokkal May Szilvia egyik meséjét.

Az olvasást népszerűsítő kampánnyal az OMV szeretné elérni, hogy a gyerekek kedvet kapjanak az olvasáshoz, hiszen az olvasásnak többszörös haszna is lehet: fejleszti a kifejezőkészséget, tanulásra ösztönöz. Az olvasás népszerűsítése beleillik az OMV Csoport nemzetközi társadalmi szerepvállalási programjaiba - a régió egyik vezető vállalatcsoportja kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogassa azokat a társadalmakat és közösségeket, amelyekben üzletileg is aktív, és amelyekben a jelenléte stratégiai jelentőségű.

Nincsenek megjegyzések: