2014. szeptember 26., péntek

Óbudai Bornapok a Fő téren





2014. szeptember 27-28-án borok és ritmusok várják a vendégeiket Óbudán a Fő téren. A zene befolyásolja, hogy milyennek érezzük a bort, ebből következően a különböző zenékhez különböző borok valók - állítják brit kutatók.

Itt az alkalom, Óbudán a Fő téren, szeptember 27-én és 28-án 14-21 óráig, hogy mindenki kipróbálja, milyen bor illik a Group'N'Swing, Szakcsi Lakatos Béla & Bódy Magdi Jazz Band, Weszely Ernő harmonika művész, a Váczi Eszter Quartett, a Rák Béla Jazz Band, vagy a Hot Jazz Band zenéjéhez.
A borkínálat igen széles, Magyarország több tájegységéről hívtak borászokat, akik méltán váltak, vagy válnak ismertté a borkedvelők előtt. Sőt, jó néhány pincészet neve és bora megtalálható a Borkiválóságok (Nagy)Könyvében is.
Balatoni régió:
Laposa Birtok, Káli Kövek, Sabar Borház, Skrabski Pince
Egri régió:
Nyolcas és Fia Borház, Tarjányi Pincészet
Pannon régió:
Hárságyi Pince (Palkonya-Villány), Kovács-Harmat Pincészet (Pécs), Neiner Pince (Szekszárd)
Soproni régió:
Taschner Bor-és Pezsgőház
Tokaji régió:
Tállya Wines, Árvay Pincészet
A régiók mellett megkóstolhatjuk Olaszország ízeit - Wine Mission, Prosecco - valamint a Borháló, Borválogatások és a Jó arcok, jó borok (Bodri István/Bodri Orsi, Bősz Adrián, Borpalota, Lisicza Sándor, Radics Barna, Vabrik Pince, Wunderlich Lojzi, Heumann Pincészet, Angyal Borászat) kínálatát.
Természetesen megjelennek a pálinkások is a Csalló Pálinka Manufaktúra és a Márkházi Pálinka képviseletében.
Ahol bor van és pálinka, onnan nem hiányozhatnak a harapnivalók, ezért ott lesznek a Fő téren a Pörc- Magyar Delikát, a Tekeresvölgyi Kézműves Termékek, a vendégek nem fogják nélkülözni a sajtokat, sonkákat és a kemencében sült lepényt sem.
2014. szeptember 27-28. 14:00-22:00
Borok és ritmusok Óbudán
Fő tér
http://obuda.hu/esemenyek/obudai-bornapok/

Nincsenek megjegyzések: