2014. szeptember 16., kedd

Kulturális Örökség Napjai Pécsett



.




2014. szeptember 20 - 21-én a Kulturális Örökség Napjain idén is érdekes, izgalmas programokkal várják látogatóikat Pécsett. Tíz különböző, nem mindennapi és ingyenes programmal találkozhatnak a Kulturális Örökség Napjai keretében azok, akik a Cella Septichora Látogatóközpontba, a Középkori Egyetemre és a Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatnak.

A rendhagyó tárlatvezetések mellett szerepet kap a színművészet, a zene, a történelmi korokat megelevenítő jelmezek, a játék és a gasztronómia is.
Kiemelt programként szeptember 20-án, a Kiállítások Éjszakáján a látogatók egy órával zárás után ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel tekinthetik meg a Cella Septichorát és a Zsolnay Kulturális Negyed állandó kiállításait. A hangulatot élőzenés kíséret teszi még színesebbé. Ezen az estén ingyenesen megtekinthető a Cella Septichora Látogatóközpont, valamint a Zsolnay Kulturális Negyedben található Gyugyi-gyűjtemény és a Család- és Gyártörténeti kiállítás. Kedvezményes jegyárakon látogatható a Középkori Egyetem és a Zsolnay Kulturális Negyed Rózsaszín kiállítása, továbbá a Zsolnay Mauzóleum.
A felsorolt helyszínek látogatására a program során 20.00-23.00-ig van lehetőség!
Szeptember 20-án és 21-én napközben a Jöttünk, láttunk, visszamennénk - barangolások Pécs történelmi évszázadaiban című program keretében Pécs történetének kiemelkedő emlékeit a történelem élő megidézésével mutatják be a Pécsi Nemzeti Színház színészei. A különböző helyszíneket egy ókortól az újkorig tartó időutazás izgalmaival kapcsolják össze. Ezenkívül lesz többek között üvegfestés, gyermek-tárlatvezetés, újra jelentkezik rendhagyó idegenvezetéssel a Gyárturisták program és régizenei műsort ad a Rosa Gallica együttes.
A gyerekek és szüleik Varró Dániel költő segítségével írhatnak verset a Zsolnay gyár szecessziós díszedényeinek állatairól.
A programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek!
2014. szeptember 20 - 21
Kulturális Örökség Napjai - ÉLD ÁT!
PÉCS
Cella Septichora LK, Középkori Egyetem, Zsolnay Kulturális Negyed
www.zskn.hu
www.pecsorokseg.hu

Nincsenek megjegyzések: