2014. szeptember 4., csütörtök

2014. szeptember 5-7. SzeptEmber Feszt 2014




2014. szeptember 5-7 között egy grandiózus program várja az érdeklődőket Budapest szívében. Vérbeli kavalkád a Népligetben a SzeptEmber Feszt. Mottó: A Kárpát-medence kultúrája és gasztronómiája Budapesten, a Népligetben! Átiratok színpadra és szabadtűzre. Táplálék a testnek és a szellemnek.

A 2000-ben létrejött rendezvénynek akkor két fő eleme a Pörköltfőző verseny és az óriásbográcsban mesterszakácsok által készített rekord mennyiségű pörkölt volt. Azóta a gasztronómiai programok mellett (Pörköltek Tere, Magyar Grillbajnokság, Rétesvonat) kialakult egy igen erős kulturális kínálat is. A SzeptEmber Feszt létrehozásának célja, hogy a fővárosban is legyen egy olyan családi rendezvény, ahol egyszerre van jelen a hagyományos magyar gasztronómia, a kultúra és a szórakozás.
Az előttünk álló hétvége bővelkedik jobbnál jobb koncertekben. Szeptember 6-án Vincze Lilla és a Napóleon Boulevard ad nagykoncertet, de a komolyzene, az etno, a rock és a metál rajongói is viszontláthatják/hallhatják kedvenceiket. Fellép Ganxsta Zolee és a Kartel, a Kerekes Band és a Budapest Ragtime Band, Somló Tamás és barátai, a Zanzibár és az Animal Cannibals, a NEMADOMFEL együttes és Palya Bea, az Alcohol, a Benzin, az Aurora és a Tűzmadár, a Sub Bass Monster és még sokan mások.
Lesz itt Amerikai- és Tuningautók vetélkedője, Gasztrocsata, Hungarikumok bemutatója, játszóház gyerekeknek. A BKIK Múltidéző Piacterén a látogatók történelmi kirándulásra indulhatnak a kézművesség, kereskedelem, gasztronómia, kultúra és vásári komédia világába. Ez a helyszín a család minden tagjának felejthetetlen élményeket nyújtó programot kínál majd, ahol a hagyományos magyar kézművesség, ipar, kereskedelem fejlődésének szórakozással egybekötött megismerésére nyílik lehetőség.
A Szeptemberfeszt rendezvényén, az Egészségszigeten az egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatásokkal és termékekkel mutatkozik be az L-Térő Alapítvány. Az idelátogatók biorezonanciás állapotfelmérést, energetizálást, magnetoterápiás eszközöket próbálhatnak ki. Megismerhetik a csontkovács munkáját, különböző masszázsfajtákkal (pl. shiatsu, korokan stb.) frissülhetnek fel. A gyógykozmetikumok, gyógykivonatok, biotermékek közötti eligazítást dietetikusok segítik. Növények, ásványok, selyemfestők, parajdi só és sok különlegesség mellett több civil szervezet munkatársai is várják, hogy segítsenek az érdeklődőknek egészségük megőrzésében.
Végre egy olyan fesztivál, ahol a látogatók nem csak láthatják, de el is fogyaszthatják a különlegesnél különlegesebb pörkölteket, amelyeket ismert éttermek neves szakácsai készítenek!
Kihagyhatatlan a Pörkölt Parádé - rákpörkölt, harcsapörkölt, tojásos zöldborsópörkölt, birkapörkölt, vaddisznópörkölt, tojáspörkölt, borjúpörkölt, körömpörkölt és marhalábszárpörkölt - ez csak néhány a több mint 30 fajta meghökkentő pörkölt közül, amelyek az elmúlt évben, a klasszikus pörköltek mellett kóstolhatóak voltak a SzeptEmber Feszt-en.
http://www.youtube.com/watch?v=m63v5MUxlfQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ajUfZzX-Nrs&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=ylC8nbUDCXg&feature=related
A vásári forgatagban az érdeklődők találkozhatnak zászlóforgatókkal, tűzzsonglőrökkel, kosárfonóval, fafaragóval, elsajátíthatják a csuhékészítés, a gyertyaöntés vagy a pénzverés fortélyait is.
2014. szeptember 5-7.
SzeptEmber Feszt 2014
Budapest, Népliget
www.szeptemberfeszt.hu
www.nepliget.eu

Nincsenek megjegyzések: