2014. szeptember 18., csütörtök

Édes Napok Budapest - Budai Vár






Még egy nap és 4. alkalommal megkezdődnek az Édes Napok a Budai Várban! A csokoládék és édességek ünnepén idén is jelen lesznek a legkiválóbb kézzel gyártott csokoládék és édességek, sütemények és fagylaltok, világhírű márkák és olyan különlegességek, amikkel csak az Édes Napokon találkozhatunk.

Az Édes Napok Budapest Magyarország legnagyobb csokoládé- és édességfesztiválja, ahol jelen vannak a legismertebb kézműves és csokoládé manufaktúrák, cukrászdák, neves és ismert világmárkák. Az Édes Napok nem csak egy közönséges „csokifesztivál", hanem az édesipari szakma legnagyobb hazai seregszemléje.
Ebben az évben a Édes Napok már felkerült Európa legjelentősebb csokoládé és
édességútvonalára, hiszen az öt legnagyobb európai fesztivál között tartják számon. Az Édes Napok-kal együtt az elmúlt években több nemzetközi díjat nyert magyar manufaktúra is komoly sikereket ért el, ezért úgy döntöttek a szervezők, idén nem vendég országot hívnak, hanem bemutatják két, nemzetközi díjjal kitűntetett kiállítójukat, Szántó Tibort és Mészáros Gábort. akik a standjaikat elhagyva a Miele gasztroszínpadon mutatkoznak be és mesélnek sikereikről a közönségnek.
Mellettük lesz az a cukrász is, aki tortájával immár másodszor nyeri Magyarország cukormentes tortája díjat. (Nándori László,Nándori Cukrászda 
Az idei Édes Napokon nagyobb hangsúlyt kapnak a sütemények, amik az elmúlt évek
legsikeresebb gasztronómiai varázslatai világszerte. Ehhez kapcsolódik egy kiemelt programu, amit a Hotel Sofitellel közösen mutatnak be. A "Delicious Fashion Show" szombaton este kezdődik a Savoyai teraszon. Ez az egyedülálló program a csúcsa annak a hónapok óta tartó munkának, ami egy új divat-gasztronómia irányzat kialakítása volt. Ehhez hasonlót csak a párizsi és londoni nagy divatbemutatókon lehetett eddig látni.
A fesztivál fővédnöke Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók szövetségének elnöke.
Az Édes Napok főszponzora a TV2.
2014. szeptember 19-21.
Édes Napok Budapest 2014
Budai Vár
http://edesnapok.hu/
https://hu-hu.facebook.com/edesnapok

Nincsenek megjegyzések: