2014. szeptember 17., szerda

Kulturális infopont nyílik Óbudán - Esernyős néven




Varga Imre: Várakozók
2014. szeptember 21-én 18 órakor Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg ünnepélyesen Óbuda első kulturális infopontját az Esernyőst, amely nagyszerű kulturális és gasztronómiai kínálattal vár mindenkit Óbuda szívében.

A köszöntők és megnyitó után fellép a Budapest Bár Farkas Róbert vezetésével, és Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Ferenczi György, Keleti András, Szűcs Krisztián, Mező Misi közreműködésével ünnepi program vár a látogatókra. Találkozzunk az Esernyősben!

Évtizedek óta egyfajta navigációs és találkozási pont a híres Esernyős szoborcsoport a Fő téren. (lásd a mellékelt fotón) Varga Imre szobrászművész, eredetileg Várakozók című alkotása ugyanis 1986 óta áll itt. Mostantól mindez sokkal komfortosabb lesz, mert tető kerül a randevúzók feje fölé, ami így ősz elején nagyon időszerű.
Kényelmesen, egy finom kávé mellett találkozhatunk az ismerősökkel, barátokkal és együtt tervezhetjük meg a programokat. S mindehhez segítséget is kapunk az Esernyős - Óbudai Kulturális és Információs Pont munkatársaitól, akik naprakész ajánlásokkal szolgálnak a kerület nevezetességei, turisztikai attrakciói, kulturális programjai és rendezvényei iránt érdeklődőknek.

Az Esernyőssel helyünkbe jön a nagyvilág, hiszen megválthatjuk a belépőket a kerületi rendezvényekre, sőt a hazai kínálatban szereplő színházi előadások, nagyszabású múzeumi tárlatok, fesztiválok szinte mindegyikére is.
Az integrált múzeumshopban pedig óbudai múzeumaink kiadványaiból, emléktárgyaiból válogathatunk kedvünkre.
Számos napilap, folyóirat, ingyen wifi és egy nagyszerű kávézó-bisztró szolgálja azt, hogy az „Esernyős" igazi közösségi térré váljon.

A munkatársaik még lázasan készülnek a vendégek fogadására, de mikor e sorokat olvassák, már kinyitott az Esernyős!
„A kávézóban elérhető áron szeretnénk jó minőséget biztosítani. A kínálatban a frissen facsart narancslétől a válogatott kézműves borokig és sörökig, valamint a helyben sütött reggeli péksüteményektől az ízletes melegszendvicseken, süteményeken át a változatos napi menüig számos finomság megtalálható. Hétfőtől péntekig, 7-21 óráig, szombaton 10-15 óráig várjuk a látogatókat Óbuda szívében a Fő tér 2. szám alatt" - invitálja a vendégeket a létesítmény vezetője.

Esernyős - Óbudai Kulturális és Információs Pont
2014. szeptember 21. vasárnap 18.00 Ünnepélyes megnyitó
1033 Budapest, Fő tér. 2.

www.esernyős.hu
https://www.facebook.com/esernyos/info

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: