2019. június 13., csütörtök

3+1 tipp a tápláló és jó hangulatú reggelekért
.

Gondolta volna, hogy általában egyedül reggelizünk? A Kellogg’s megbízásából készített kutatás* alapján 10 felnőttből 9 szerint fontos a családtagokkal közös reggeli, a hétköznapok rohanása azonban ezt nem teszi lehetővé. Itt az idő a változtatásra! Adunk néhány tippet, amivel a legtöbbet hozhatod ki a nap egyik legfontosabb étkezéséből.

  1. Hétköznap is üljenek le enni
A reggeli rohanásban mindenki csak a legszükségesebb dolgokat végezi el: fogmosás, öltözködés, esetleg egy gyors kávé, amíg a gyerekek bepakolnak az iskolatáskába és már be is zárul a bejárati ajtót. Azonban elég, ha csak néhány perccel keltek korábban és máris lesz időtök közösen elfogyasztani néhány falatot, közben pedig megbeszélni az aktuális családi ügyeket. Ennyi idő éppen elég feltöltődni és felkészíteni egymást a kihívásokra, hogy aztán kellemesen teljen a nap.
  1. Legyen családi rituálé
Ha néhány héten keresztül tudatosan odafigyeltek arra, hogy iskola és munka előtt, valamint hétvégén is közösen fogyasszátok el a nap első étkezését, akkor hamar a családi élet részévé válik. Egy idő után mindenkinek igénye lesz rá, hogy asztalhoz ülve, közösen kezdjétek el a napot. Már az előkészületeket is csinálhatjátok együtt, így a teljes családnak meglesz a maguk feladata: kávéfőzés, terítés, az ételek kikészítése, végül pedig még pizsamában vagy már elkészülve mindenki elfoglalja a helyét az étkezőasztalnál.
  1. Félre a kütyükkel!
A digitális világ árnyékában sokszor háttérbe szorul a közös, minőségi időtöltés. A Kellogg’s kutatása szerint a magyar reggelizők fele nyomkodja az okostelefonját, tablettjét vagy néz tévét, hallgat rádiót, miközben reggelizik. Azonban ha kikapcsoljátok az elektronikus készülékeket és félrerakjátok az okos eszközöket, akkor máris nyertek néhány értékes percet családtagjaitokkal. Így tudtok igazán egymásra figyelni, például megbeszélni, hogy kivel mi történt előző nap, kire mi vár aznap vagy milyen programot tervezzünk a hétvégére.
3+1 Ne bíbelődjön sokat az étellel!
Egyszerű ételek elkészítésével sok időt megspórolhatunk reggelente, ugyanakkor a tápláló, vitaminokban gazdag és finom harapnivalóról sem kell lemondanunk. Ilyenkor jó megoldás lehet a gabona + tejtermék páros, amelynek számtalan formája van. Müzliként, zabkásaként vagy granolaként is fogyaszthatjuk egy kis tejjel, joghurttal és gyümölccsel összekeverve tökéletes reggeli. 

Forrás: EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: