2019. június 17., hétfő

Kávékoktélokkal a hőség ellen
.

Forró nappalok, szikrázófények és hűs strandok. A nyári hőségben fokozottan fontos odafigyelni a megfelelő hidratálásra. A Starbucks kávémesterei ennek érdekében állították össze különleges szezonális kávékoktél-válogatásukat, amelyek nem csak finomak, de változatosságot is hoznak a nyári mindennapokba. A frissítő italkülönlegességek bárhol könnyedén elkészíthetők.

 A Starbucks barístáí és kávémesterei hosszú ideig tanulják a kávékészítés módszerét és titkait,így pontosan tudják, hogy az adott kávéfajtához milyen pörkölés illik, milyen kávékészítő eszközzel főzve a legfinomabb és milyen ízekkel harmonizál legjobban. A következő kávékoktélok akár otthon vagy akár az irodában is könnyen elkészíthetők, hogy ne csak a nyári bulik, de a mindennapok ís színesebben teljenek.

Golden Kenya koktél
A receptet Deák Dóra alkotta mindazoknak, akik az édes, habos, kávéval teli koktélokat kedvelik, vítamíndús narancs kíséretében.
 Hozzávalók: 14oml Starbucks Kenya kávé, looml rostos narancslé, 5 db kávétejszín, 37,5ml vanília szirup

Elkészítés: A Kenya kávét elkészítjük pour overben. Shakerben összekeverjük a kávét, a narancslevet és a vanílíaszírupot. Hozzáadunk egy adag jeget és a kávétejszíneket, majd felrázzuk. Díszítésnek használjunk egy naracskaríkát, a pohár szélére akasztva.  
Típp:A jeget a tejszín előtt adjuk hozzá, hogy lehűtse az ítalunkat és ne csapódjon ki a fehérje.

City Jungle
Végh Emese a pezsgő nappalok és éjszakák rajongóinak álmodta meg ezt a koktélt, amely gyümölcsökkel és csokoládéval adja meg a napíndl'tó erőt és igazi agyserkentőként kísér végig a míndennapokon.
 Hozzávalók: 27g Starbucks Veranda kávé, 1 db mangó, 1 db ananász, 3 kanál fehércsokoládé,kókuszreszelék, 1,5%-os tej, jég
 Elkészítés: A felszeletelt ananászt a pohár aljára helyezzük, hozzáadjuk a három kanál csokit és ajeget. Ráöntjük a pépesített mangót, majd a tetejére a durvára őrölt, french pressben készített Veranda kávét töltünk. ízlés szerint tehetünk rá kókuszreszeléket, kávébabot vagy mangót ís.

Mentás-Csokis Álom
 Geiger Gábor receptje azok számára készült, akik igazi energiabombára vágynak és a hétköznapok különlegességet keresik. A koktélban a kávé és a jótékony hatású gyümölcsök kombinációja keveredik a menta és csoki párosával.
 Hozzávalók: zxzo ml mokka, dupla eszpresszó, menta, csoki, tej, málna szirup, lime, marokjég 
Elkészítés: zxzoml mokkát és mentát teszünk egy üvegpohárba, majd hozzáöntjük a dupla adag presszókávét, valamint a tejet és ajeget. A pohár maradék részébe 15ml málnasziruppal kevert tejhabot teszünk, a habtetejére pedig csokoládéreszelék és a lime kerül.

4-1 Summer Morning

A friss ébredést Győri Emese koktélja biztosítja, a hűs cold brew és az immunerősitő bazsalikomlevél segít majd, hogy a reggeli energia estig tartson.
 Hozzávalók: 15 ml barack szirup, cold brew, szűrt viz, fél adagjég, bazsalikomlevél
 Elkészítés:15ml barakcszirupot töltünk egy shakerbe, ehhez hozzáadjuk a jeget, a szűrt vizet és a bazsalikomlevelet, majd összerázzuk. A pohár alsó részébe cold brewt öntünk, erre kerül a jég és a shaker tartalma.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: