2019. április 23., kedd

Legyünk fittebbek a tavaszi nagytakarítással




.

Végre megérkezett a jó idő, így eljött az ideje, hogy a természettel együtt otthonunk és testünk is újjáéledjen a téli lazításból! Bár a legtöbbünknek borsódzik a háta a nagytakarítástól, egy kis motivációval ez a mumusnak számító tevékenység is kiváló lehetőséget nyújthat arra, hogy átmozgassuk magunkat. Ha valaki pedig szeretné még magasabb szintre emelni a takarítással járó testmozgást, a www.mozogjtobbet.hu oldalon izgalmas, mégis könnyen a mindennapi életünkbe építhető kihívásokat találhat.

Sokszor nem is gondolnánk, de a takarítás bizonyos elemei önmagukban is elég komoly edzésnek számítanak: a mosással és teregetéssel például óránként 70 körüli kalóriát, míg a porszívózással akár 190 kalóriát is elégethetünk Így a lakás tavaszi kicsinosítása mellett mi is fittebbé válhatunk, anélkül, hogy észrevennénk, hogy mozgunk. Ha a kötelező feladatok után pedig marad még bennünk erő, nyomjunk le néhány fekvőtámaszt, és máris megnöveltük az elégetett kalóriamennyiséget – ajánlja a mozo gjtobbet.hu egyik kihívása.
Lássunk még néhány tippet arra, hogyan tehetjük még fittebbé a tavaszi nagytakarítást!
Porszívózás + guggolás
Az egész lakás felporszívózása nem a leghálásabb feladat, sőt, ha tényleg alaposak akarunk lenni, akár egy órán keresztül vagy még tovább is tarthat. Ilyenkor vigasztaljon minket az, hogy ez annyit tesz, mintha negyedórán keresztül guggolásokat csináltunk volna. Sőt, ha ezt utána meg is tesszük, az máris olyan, mintha 30 percig guggoltunk volna!
Felmosás + felülés
A felmosás legalább olyan jó edzésnek minősül, mint a porszívózás, hiszen egy húszperces felmosással is rendesen átmozgathatjuk magunkat. Ha pedig végeztünk vele, de még ég bennünk a vágy egy kis extra mozgásra, csináljunk meg 50 felülést, amíg szárad a padló.
Függönycsere + nyújtás
Az ablak előtt ágaskodás talán nem éget el sok kalóriát, de jó alkalom a nyújtásra. A hát, a has és a karok izmainak ellazítása után pedig ne maradjon ki a guggolásban elfáradt izmok ellazítása sem, nehogy húzódás legyen a tavaszi nagytakarítás vége!
Vasalás + kitörés
A ruhák, ágyneműk, vasalásával a hátunkat és karjainkat edzhetjük, de ezután legyen újra a deréktól lefelé lévő izmoké a főszerep: végezzünk el 30-30 kitörést a bal és a jobb lábbal is.
Portörlés + plankelés
A portörlés se utolsó a sorban, ha átmozgató takarításról van szó: fél óra portörlés húsz-huszonöt percnyi plankeléssel ér fel, ami elsőre talán soknak tűnik, de ha több blokkban csináljuk meg, akkor könnyen teljesíthető, és közben kikapcsolódásként akár tévézhetünk vagy zenét is hallgathatunk.
Szabadság + cardio
Ha már csillog-villog a lakás, eljött az idő arra, hogy a munka jutalmaként kimozduljunk a szabadba. A tavaszi nagytakarítás után menjünk el futni vagy biciklizni; ha pedig időnk engedi, hagyjuk el a várost, és menjünk el kirándulni, hogy a lakásunk mellett az egészségünk is kiviruljon a tavasz beköszöntével. 
Ha mindez nem volt elég, a www.mozogjtobbet.hu oldalon további tippeket kaphatunk arra, hogyan építsünk be még több mozgást az életünkbe!
 

Nincsenek megjegyzések: