2018. augusztus 1., szerda

Frida Kahlo élményfestés a Szigeten
.

Új színt visz az idei Sziget Fesztivál programjába a Magyar Nemzeti Galéria és az Alkotásutca szervezésében zajló Frida Kahlo élményfestés, ahol a jelentkezők profi instruktorok segítségével készíthetik el saját Frida-inspirálta festményeiket.


Az esemény a Magyar Nemzeti Galériában novemberig megtekinthető Frida Kahlo kiállítása ihlette. A kiállítás szervezői felkérésére csatlakozott az eseményhez az Alkotásutca, egyedülálló közelségbe hozva így a festőnő művészetét a közönséghez.

“Azért dolgozunk, hogy a művészetet és az alkotás öröme minél kézzelfoghatóbbá váljon mindenki számára az élményfestésen keresztül, így örömmel teszünk eleget ennek a megkeresésnek is.” - nyilatkozta Nagy Lilla, az Alkotásutca üzletágvezetője “Frida Kahlo egyike az olyan ikonikus művészeknek, akin közel áll a mai fiatalsághoz és könnyen azonosulnak vele. Az útkeresés, lázadás és a fájdalom mind-mind olyan érzések, melyek mindenkit mélyen megérintenek. A festőnő regénybe illően kalandos élete pedig méginkább különlegessé, hitelessé és átütően erőssé teszi alkotásait.”

A másfél-két órás, kiscsoportos élményfestés alkalmak augusztus 9-én, 10-én, 13-án és 14-én lesznek a Szigeten az ArtZone sátorban a MNG standjánál. A foglalkozások a résztvevők számára ingyenesek, ám a szervezés miatt helyszíni regisztrációhoz kötöttek. A jelentkezők profi instruktorok segítségével, saját kezűleg készíthetik el saját Frida portréjukat, egy 30x40-es vászonra festett képet, melyet természetesen meg is tarthatnak. A szervezők mindenkit várnak szeretettel, a program semmilyen előképzettséget nem igényel, így azok is átélhetik az alkotás örömét, és sikerélményét, akik utoljára gyermekkorukban fogtak ecsetet.
Az Alkotásutca csapata hisz abban, hogy mindenkiben ott él a művész és küldetésének tekinti, hogy segítsen felszínre hozni. Az élményfestés remek lehetőség erre, ahol profi instruktorok vezetésével bárki megfestheti a kiválasztott képet. Az élményfestés nem igényel semmilyen művészi előképzettséget, ha elsőre ijesztő is a hófehér vászon, akkor is bátran bele lehet vágni. Eddig mindenki sikeresen elkészítette festményét és testközelből élte át az alkotás örömét.

https://www.alkotasutca.hu/hogyan-mukodik
https://www.alkotasutca.hu/rolunk


Frida Kahlo kiállítás
  1. július 7-től november 4-ig tekinthető meg Budapesten a mára ikonná vált Frida Kahlo műveiből rendezett kiállítás. A tárlat szervezője a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint egyéb jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc Frida Kahlo-festmény és grafika érkezett Budapestre.

http://mng.hu/idoszaki_kiallitasok/frida-kahlo-122937
https://www.alkotasutca.hu/blog/frida-kahlo-kiallitas-budapesten

 Forrás: EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: