2018. augusztus 26., vasárnap

DreherFeszt
.

Black Plum, Red Ale, IPA, Tropical Mango és Unfiltered – íme a DreherFeszt különlegességei! Az 5. DreherFeszt fantasztikus sörfelhozatallal jelentkezik szeptember 1-jén, a kínálatában néhány, eddig még sohasem kóstolt Dreher specialitással is megismerkedhet a közönség. Ráadásul a jubileum alkalmából még egy ehető születésnapi meglepetéssel is készülnek a szervezők: a Sass Dani által megálmodott, Dreher Bakkal és malátával készülő sütit az első 555 érkező ajándékba kapja.


A DreherFeszt ebben az évben is hamisítatlan fesztiválélményt ígér az igazi jó koncerteket és a hideg, frissen csapolt söröket kedvelő közönségnek. Végre fény derült arra is, hogy milyen extra sörkínálattal készül idén a sörgyárfesztivál. A látogatók megkóstolhatják a Dreher Triplakomlóst, valamint extra friss, pasztőrözetlen tanksörváltozatban az idén bevezetett Dreher Pale Ale-t és a klasszikus Drehert is. Sőt, ez utóbbi szűretlen formájában is ott lesz a felhozatalban.

A csak a fesztiválon elérhető specialitások köre két gyümölcsös ízvilágot is rejt: egy Tropical Mango névre keresztelt frissítő lágert, és egy Black Plum névre hallgató, aszalt gyümölcsös, japán szilva aromájú különlegességet, mely igazi kuriózum lesz. A sor ezzel nem ér véget, hiszen a sörfőző mesterek előálltak a Dreher Red Ale-lel, amelyet karamellás ízjegyek és a pörkölt keserűség aromái jellemeznek; valamint egy testes, fűszeres Bombay IPA-val is. Idén tehát egyaránt lesz miből választania a könnyed sörök, a nagy klasszikusok, és a különlegességek kedvelőinek is.

A sörös gasztronómiai élmények azonban ebben az évben nem csak folyékony formában érnek minket, hiszen az 5. jubileumra egy születésnapi meglepetés is készült. A szervezők a közkedvelt gasztroarcot, Sass Danit kérték fel egy Dreher ihlette sütemény elkészítésére, amelyre az első 555 látogató a sörgyár vendége.
"Nagyon szeretem az olyan izgalmas dolgokat, amelyekben el lehet rugaszkodni a megszokottaktól. A DreherFesztre megálmodott banana bread muffinok is ezt tükrözik. Alapvetően nagyon kedvelem a sört, nyáron még inkább, hiszen a kánikulában jól esik egy-egy pohár társaságában lazítani, felfrissülni. A maláta izgalmas ízvilága inspirált a desszert megálmodásakor, arra törekedtem, hogy a karakteressége a muffinban is visszaköszönjön. Ugyanakkor szerettem volna megtartani az egyensúlyt, ezért a karamell és banán selymességével lazítottam a karcosságán” – avat be a részletekbe Sass Dani.
Ez egyúttal a textúrákkal való játékosságot is eredményezte, hiszen a muffin könnyű, puha, a tetején viszont roppan a karamell-réteg, melyben megtapad a kamilla és az édeskés maláta. Mindezt kiegészíti egy krémes, Dreher Bak barnasörrel készülő fügelekvár-töltelék.
„Bízom benne, hogy a DreherFesztre készült jubileumi desszertem éppúgy elnyeri majd a sörkedvelők tetszését, mint a Dreher kiváló sörei" – tette hozzá az alkotó.

Az eseményen egyébként már évek óta működik a Csapold magad! kitelepülés, ahol mindenki próbára teheti a tehetségét, idén azonban egy profi verseny szemtanúi is lehetünk majd a Dreher Minőségi Csapolt Sör Programnak köszönhetően. Ezen a már teszteken bizonyított kocsmák legjobb pultosai mérik össze tudásukat a közönség nagy örömére.
A kultikus Főzőház túra mellett az 5. évforduló alkalmából a sörgyár mélyebb betekintést is enged mindennapi életébe: a Dreher Inside kitelepülésen izgalmas feladatokkal és laza hangulattal várják a Dreher munkatársai azokat, akik szeretnének bepillantani a kulisszák mögé.

Az egyéb színes programok, és helyszínek mellett a maximális zenei élményt pedig a nagyszínpad és a kisszínpad 5-5 fellépője biztosítja majd. Míg az előbbin a Cloud 9+, a Magashegyi Underground, a Bëlga, a Kelemen Kabátban és a Lóci Játszik koncertjei követik egymást, addig a kisszínpadon a Lángoló Gitárokkal közösen szervezett DreherFeszt Felfedező tehetségkutató 117 jelentkezőből kiválasztott döntős bandái mérkőznek meg egymással a közel 1 millió forint értékű díjazású versenyen.

Az 5. DreherFeszt sörei

Dreher Unfiltered Classic
Fedezd fel a szűretlen Classic Dreher eredeti természetességét! Élvezd karakteres, enyhén fanyar, malátás ízvilágát és tartós habkoronáját. Telt ízével kiválóan harmonizálnak az illatában is jól felismerhető gyümölcsösség és a komló fűszeressége.

Dreher Bombay IPA
Ízében és a látványában is magával ragadó szüretlen IPA sör. Ízvilága a megszokottnál is frissítőbb, színe pedig különlegesen opálos. Egy tartalmas élményt nyújtó sör, amely magában hordozza mindazt, amit a nyers IPA nemes alkotói megálmodtak: testes, delikát, fűszeres ízt.

Dreher Black Plum
A Black Plum különleges íz- és illatélményét a japán szilva aromája teszi testes, karakteres, kesernyés, enyhén pörkölt tulajdonságokkal bíró sörré. Karamellás, aszalt gyümölcsös édesség tökéletes harmóniája a pörköltes keserűséggel. Igazi ízkihívás!

Dreher Tropical Mango
Dreher Tropical Lager, melynek illatában kellemes mangó, egzotikus gyümölcsök és virágok aromája alkot tökéletes harmóniát. Ízében delikát, nem tolakodó, karakteres keserűje viszont folyamatosan jelen van. Egy különleges frissítő élmény.

Dreher Red Ale
A Dreher Red Ale egy vöröses, halvány barna sör, amelyet kifejezetten az ale sörök kedvelőinek készítettünk, mivel ízében a Dreher Pale Ale karakterét harmonizáltuk egy karamellás, malátás, pörkölt jegyekre utaló aromával.

Dreher Pale Ale Tanksör
Egy kellemesen kesernyés ízvilágú, könnyen iható, ale típusú, szűrt sörkülönlegesség most igazán frissen csapolva, egyenesen a sörtankból.
Különleges komlók (Kazbek, Citra és Chinook) hozzáadásával gondoltuk újra az eredetileg Angliából származó receptet.

Dreher Classic
A Dreher Classic egy tradicionális, pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt klasszikus sörélményt.

Dreher Classic tanksör
Egy klasszikus íz pasztörizálás nélkül. A Dreher Tanksör a szűrést követően azonnal a tankba, onnan pedig a korsódba kerül. Így a sör megőrzi természetes frissességét és különleges zamatát.

Dreher Triplakomlós
Éld át a nyár különleges pillanatait a 2018-as limitált kiadású Centennial komlóval készült, frissítően virágos és citrusos ízjegyekkel teli sörünkkel!
  
A DreherFeszt partnerei: Rock FM, Funzine, Lángoló Gitárok, Infinety
Jegyárak:
Elővételben (korlátozott számban): 2018. augusztus 31-ig 2000 Ft
Helyszínen: 2500 Ft.
A jegyekhez a fesztiválon beváltható, egy darab sörkupon jár.

2018. szeptember 1. szombat: 14:00–02:00
DreherFeszt
Dreher Sörgyárak (1106, Budapest, Jászberényi út 7-11.)
Megközelítés: A rendezvény ideje alatt 30 percenként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér tere és a fesztivál között.

Nincsenek megjegyzések: