2018. augusztus 22., szerda

Bor és finomság is bőven jut Siófokon a hétvégékre




.

A nyár igazi koronája az augusztus, és nincs ez másként a Balatonnál sem. Siófokon, ahol a Balaton kezdődik, minden a nyár ajándékai, a finomabbnál finomabb ételek és italok körül forog a hónap utolsó hétvégéjén.


A szőlőhegyek hagyományai, modern formában
Természetesen az államalapítás ünnepét követően sem zár be a Balaton-part legpezsgőbb városa, hiszen szórakozási lehetőségből is akad még bőven. A környék szőlőtermő területeinek egészen a rómaiak koráig visszanyúló hagyományait ma is büszkén ápolják, ennek egyik újabb kori kezdeményezése, a Bor és Fröccs Fesztivál. Míg az augusztus 20-a köré szerveződő programok a régi népi ünnepek, a hálaadó összejövetelek felidézését nyújtják, a hó végi programok a modern hagyományokat, a nemes borok és könnyed nyári frissítők megbecsülését, a baráti, családi összejövetelek hangulatát tükrözik. Az augusztus 31. és szeptember 2. között már hatodik alkalommal megrendezett eseményen a Balaton-vidék borainak legjavát sorakoztatják fel a helyi borászatok.

Hódít a szódával frissítő bor
Itt bizony nem a "szódával elmegy" típusú italokkal kell számolni, hiszen a számtalan formában elkészíthető fröccsök egy új reneszánszát élő, könnyed, nyári szórakozáshoz illő frissítőt képviselnek, amit kiváló választékban találunk meg egy helyen. A jó italokhoz különleges ételeket is kínáló fesztivált idén új helyszínen, a Nagystrandon és a Plázson rendezik meg. A finomságokhoz persze a jókedv jegyében zenei csemegék is társulnak, a koncerteken egyebek közt a Budapest Bár, a Mistery Gang, Demjén Ferenc és a Siófoki Férfi Dalkör dallamait élvezheti a közönség.
Érdemes tehát a nyár utolsó napjaiban is számolni Siófokkal, ahol a néhány fős baráti találkozásoktól a színes forgataggal váró népünnepélyig mindenféle összejövetelre alkalmunk nyílik.
Forrás: EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: