2018. június 29., péntek

„Te vagy az első” - Magyarországi bemutatók éve a Spirit Színházban




.

Hat magyarországi bemutatóval hirdette meg 2018-19-es műsorát a hetedik évadát kezdő Spirit Színház. Az új évadban Czukor Balázs, Voith Ági, Elek Ferenc és Laklóth Aladár is bemutatkozik a különleges atmoszférájú teátrumban.


Perjés János, a színházi központ alapító-igazgatója elmondta, hogy a friss bemutatók közül hat művet a színház részére fordított le Ungvári Tamás, illetve Csukás Márton és Csukás Barnabás. A külföldön sikerrel futó darabokat hazánkban még nem játszották, ezért lett az évad szlogenje: „Te vagy az első”.

A régi sikerdarabok mellett a Spirit Nyári Játékok bemutatói (Szilánkok, Tóték, Rémes születésnap és a Megszállottság) is műsoron maradnak.
A színház szeptember 20-án Oscar Wilde Dorian Gray című örökérvényű művével nyit. A rendező Czeizel Gábor készíti az adaptációt, amelyben Eszes Szabolcs és Bakonyi Alexandra játssza a főszerepet.
Mennyit érünk? – eddig csak filmen láthattuk a kesernyés vígjátékot. Az október 3-i bemutatón Russel Crowe szerepét Szalay Bence játssza Perjés János partnereként, Sztárek Andrea rendezésében.
Október 25-én szintén magyarországi bemutató várja a nézőket.  A szerelem forgandó című vígjátékban Nagy Enikő mellett Laklóth Aladár és Michl Juli is bemutatkozik a színházban. A két színésznő eddig csak az Oltári Csajok sorozatban játszott együtt, most anya-lánya szerepben láthatóak Besenyei Zsuzsanna rendezésében.
A Budapesten több, mint 20 éve nem látott, Maria Callasról szóló Mesterkurzus című darab a pályafutásának 25. évfordulóját ünneplő Nagyváradi Erzsébet jutalomjátéka lesz. A zenés mű Czeizel Gábor rendezésében november végén kerül színre.
Nagy filmsiker volt, pengeélen táncoló témát boncolgat a színpadon szintén először látható Őslakó című darab is Bányai Gábor rendezésében, a címszerepben Ozsgyáni Mihállyal. A bemutató a témaválasztás okán december 26-án lesz.
Voith Ági jutalomjátékaként kerül színre január végén az Örökké.. Szabadon... Czeizel Gábor rendezésében.
Február 14-én pedig egy zenés vaudeville játékot, a Bette Davis látogatását mutatják be Bányai Gábor rendezésében, Hegyi Barbara és Perjés János szereplésével.
Szitás Barbara rendezi a rég nem látott vígjátékot, A csütörtöki hölgyeket, amiben a színház vezető művésznői mellett Telekes Pétert láthatják a férfi főszerepben.
Neil Simon London lakosztály című négy egyfelvonásosból álló vígjátékát Jantyik Csaba állítja színpadra, többek között Hegyi Barbara, Elek Ferenc és Marjai Virág szereplésével.
Az évad utolsó bemutatóját, Az Arab éjszakát Czukor Balázs jegyzi, aki először dolgozik a társulattal.

A Margit híd budai hídfőjénél található egyedi hangulatú kulturális találkozóhely októbertől egy különleges kamarateremmel is bővül. Így a színház egyéb, rekreációs mentális és fizikai egészségmegőrző programjai az épület harmadik emeletén, szintén kibővített szolgáltatásokkal már egész nap várják a vendégeket.

Spirit Színház
Budapest, Árpád fejedelem útja 3-4.

www.spiritszinhaz.com 
 

Nincsenek megjegyzések: