2018. június 3., vasárnap

Három ok arra, hogy ne hagyja ki a Gere Jazz Fesztivált!




.
Foto: Wendl Péter

Június 8-9. között már hetedik alkalommal rendezik meg a Gere Jazz Fesztivált Villányban, a Gere Birtokon. A dolce vita életérzés szellemében az idén olasz tematika lesz, mi pedig adunk három tippet, hogy miért ne hagyd ki a nyár egyik legpezsgőbb exkluzív eseményét.


A legdélebbi, igazi mediterrán életérzést kínáló borvidékünk egyik kedvenc célpontja a magyar és a külföldi látogatóknak. A tavaly megújult Gere Attila Pincészet épülete és a hozzá tartozó kert – ahonnan csodás kilátás tárul elénk a Szársomlyó-hegyre és a környező szőlősorokra – csodás helyszíne ennek a rendezvénynek, itt tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy baráti eseménybe csöppentünk volna. A gardenparty-hangulat, ahol a fellépő zenészek és a Gere család mellettünk kortyolják a borokat, garantált. Akik pedig már elfáradtak az egész napi élményektől, azokat vadonatúj MINI-k viszik el a szállásaikra.

  1. Mindenki kedvence: az olasz gasztronómia

Mindenki imádja az olasz gasztronómiát, a régiók színes és változatos konyhái között könnyű megtalálni a kedvenc fogásainkat. Lesz paradicsomos toszkán pacal parmezánnal és pesztóval, tépett bárány focacciával és ruccolával, garnélás zöldfűszeres rizottó, osso bucco, vegetáriánus lasagne, a grillen pedig halak, csirke, saltimbocca és báránylapocka sülnek, amihez friss salátát kínálnak. Ha már dolce vita, a desszertek is Olaszországba repítenek, a tiramisu mellett kajszibarackos panna cotta cantuccinivel és ricottás rumbaba is várja az édesszájúakat. Gasztronómiai sztárvendégként a Gere család meghívására a Michelin-csillagos La Subida étterem és a Bagatto család kínál ízelítőt, sajtokat, San Daniele sonkákat, és olívaolajat is hoznak magukkal Friuli-Venezia Giulia régióból.

  1. Az elmaradhatatlan borok

Borvidéken vagyunk, a Gere család pedig az egyik legismertebb magyar borászcsalád, így a fesztivál alatt végigkóstolhatjuk a pincészet sokszínű portfólióját. Ezen a hétvégén a villányi frizzante a jégbe hűtött Gere Frici gyöngyözőbor lesz, ami minden Gere Jazz Fesztiválon a közönségkedvenc. A nyári melegben semmi nem esik olyan jól, mint az üde fehér és rosé Frici, ami Camparival kínálva izgalmas alternatívája lesz az aperol spritznek. A gyümölcsös fehérek és rozék igazi szomjoltók lesznek, és az sem számít majd szentségtörésnek, ha a szódásüveghez nyúlunk. A könnyedebb Portugiesert, Athus cuvée-t és Merlot-t azoknak ajánlják, akik még nyáron sem akarnak lemondani a vörösborokról, ráadásul ezek a borok finom savaikkal remekül illenek a paradicsomos, olasz ihletésű fűszerekkel készült ételekhez. Az olyan komolyabb csúcsborokat se hagyjuk ki, mint a Kopar vagy a Solus, utóbbihoz ráadásul pont egy olyan olasz pincészettől nyerték az inspirációt, mint a toszkán Ornellaia.

  1. Jazz minden mennyiségben

A jazzrajongók ebben a két napban igazi sztárfellépőket láthatnak és hallhatnak. A Rákfogó zenekar megújult formában az egykori jazz-rock örökzöldek mellett az idén 75 éves és 60 éve színpadon zongorázó Szakcsi Lakatos Béla legújabb szerzeményeit is bemutatja. A Kéknyúl az országban egyedülálló felállásban játszik szórakoztató orgonás jazz-funk-bluest. A Balázs Elemér Group számos nagy sikerű magyar és nemzetközi koncerten lépett már fel, és több díjat is megnyertek. A Barabás Lőrinc Quartet a hetvenes évek szabad levegőjű, improvizatív jazz-rockos világát idézi fel, ami igazán frissen szólal meg a négy fiatal, huszonegyedik századi, nagyvárosi, kozmopolita muzsikus szűrőjén áteresztve. A fesztivál olasz sztárfellépője pedig a legdzsesszesebb tánczene és a legtáncosabb jazz létrehozója, Nicola Conte, akinek hamarosan megjelenő új lemezéről is hallhatnak dalokat a fesztivál vendégei.

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: