2008. november 28., péntek

7 alapvető feng shui tipp


Otthonod harmonikus berendezése nem mindig pénz kérdése. Olvass néhány alapvető fortélyról, amivel jobbá teheted a környezeted!




1.

Használd ösztönös megérzéseidet, mikor átrendezed a bútorzatot és díszíted otthonod. Így szinte mindig a feng shui szerinti helyes megoldást választod.

2.

Törekedj mindig az öt elem (föld, fa, tűz, víz, levegő) megjelenítésére az otthonodban, mert együtt szimbolizálják a teljességet, és segítenek megteremteni a harmónia és a kényelem érzetét.

3.

A bútoroknak arányosan kell tartalmazniuk a görbe jin és az egyenes jang elemeket. A szelíden ívelő formák és egyenesek együtt járulnak hozzá az egyensúj megteremtéséhez.

4.

A tükrök haszonnal forgathatók a sá energiák visszaverésére. Visszatükrözik az embereket és a kellemes kinti látványt is. A tükröket mindig tisztán kell tartani, hogy elősegíthessék a csi szabad áramlását.

5.

A gyertyák hangulatos lehetőséget kínálnak arra, hogy az otthonodba hívogasd a csit. A különféle kristályok pedig magukba szívják, majd minden irányba szétsugározzák a csit.

6.

Folyamatosan tartsd karban otthonodat. Rendszeresen mázoltasd át a festendő felületeket, javíttasd ki a réseket és pótold sürgősen a törött vagy megrepedt gömbformákat. Az ablakokat tisztítsd gyakran és cserélj ki minden törött vagy repedt üveget. Mindez nagyon fontos, mert az otthon egészségi állapota szorosan összefügg a benne lakók egészségi állapotával.

7.

Kerüld a rendetlenséget! Szabadulj meg mindentől, amit nem használsz, csak raktározol.

Forrás

Nincsenek megjegyzések: