2008. október 29., szerda

Láthatatlan erők


Nem látjuk őket, mégis hatnak ránk. Párkapcsolatunkra, közérzetünkre, egészségünkre. Mindenütt jelen vannak. A világban, a lakásunkban, a munkahelyünkön. Talán érzékeljük is. Sok tévhit kering róluk. Utánajártunk...


Gerencsér Sándor szakértő avat be a földsugárzás mérésének (a radiesztéziának) a rejtelmeibe.

Miként hatnak a láthatatlan erők, hogyan mérhetők, és mit tehetünk ellenük?


Többféle földsugárzás ismeretes, de ezekből háromnak van az emberi szervezetre káros hatása. Az egyik, a földkéreg, mozgásából adódó repedések mentén kialakuló földsugárzás
, ezt geológiai törésvonal-sugárzásnak nevezünk. Hazánkban nem túl gyakori, de a mérése nagyon fontos. A másik két földsugárzás a vízér és a Hartmann zóna.

Mi az a vízér?


A legegyszerűbben talán úgy lehetne fogalmazni, hogy olyan földalatti a patak vagy ér, amely folyamatosan mozgásban van, áramlik. Nem összetévesztendő a talajvízzel! A vízerek különböző mélységben, különböző szélességben és jellemzően a vízzáró rétegek között fordulnak elő. A vízér szélességét sok esetben befolyásolja, hogy milyen az időjárás, mennyi csapadék esett, sőt, az is, hogy milyen évszak van. A vízeret úgy kell elképzelni, mint az emberi érhálózatot... A sivatagokban a vízerek mentén alakulnak ki az oázisok, tehát e tekintetben az élet feltétele a vízér.

Milyen hatása van az emberre?


Aki vízér felett alszik, számíthat fáradékonyságra, ízületi, csontritkulásos megbetegedésre is. Attól függően, hogy melyik testrészét érinti, kialakulhat szürke hályog, halláskárosodás, tüdőbetegség, asztma, pajzsmirigy-problémák, szívkoszorúér-meszesedés, leukémia, Parkinson-kór, szklerózis multiplex, veseelégtelenség, gyomorvérzés, érszűkület is.
Mindez attól is függ, hogy a testre merőlegesen vagy hosszában fut-e a vízér. Ha alvás közben a fejünk például a vízerek csomópontja felett van, depresszió, öngyilkosságra való hajlam is kialakulhat. Összefoglalva: a vízér nehezen kialakuló és nehezen elmúló betegségeket okozhat.

Mit lehet tudni az Hartmann zónáról?


1940-es években Csalány Ferenc gépészmérnök és dr. Hernádi Mihály orvos egymástól függetlenül fedezte fel a Hartmann zónát vagy hálót, a világ azonban nem róluk, hanem dr. Ernst Hartmann nevű német geo-biológusról nevezte el a jelenséget, aki 1956-ban írta le "felfedezését".
A hálók meghatározása körül van némi vita: vannak, akik a Föld mágneses terének, mások viszont energiahálónak tartják őket. Egy térhálót kell elképzelni észak-dél, kelet-nyugat irányban, amely a Föld mélyéről a kifelé terjed. A zónák 30 cm szélesek és kb. 2X2 méteres hálót alkotnak. A háló az Egyenlítő környékén kicsit szélesebb, a sarkpontokon keskenyebb. A Hartmann zónák távolságát a vízerek is megváltoztathatják. Feltételezések szerint az állatok a Hartmann zónák alapján tájékozódnak. Így például a gólya is, amelyik évről-évre mindig ugyanarra a villanyoszlopra jár vissza, érzékelve a zónát pontosan tudja, merre jár repülés közben. Az állatok érzékelik, amint tulajdonképpen mi is, de az evolúció miatt számunkra nem vált szükségessé az ehhez való alkalmazkodás. A nők valószínűleg az anyai ösztön miatt érzékenyebbek és az érzésekre nem árt figyelni. Gyakran a lakás átrendezése mellett döntenek, mert érzik, hogy valami nem jó, csak azt nem tudják, hogy mi az...

A Hartmann zóna önmagában milyen megbetegedésekért okozhat?


Ha a zónák metszik a testet, akkor a metszés által érintett testrészeken el nem múló vagy visszatérő gyulladásos panaszok jelentkezhetnek. Előfordulhat fejfájás, szédülés, kimerültség, idegesség, halláskárosodás, szemromlás, nyakmerevedés, kopaszodás, szívritmuszavar, ingadozó vérnyomás, krónikus légúti megbetegedés, hasi-, gyomortáji panaszok, gyomoridegesség. Kialakulhat ciszta, krónikus petefészek-gyulladás, impotencia, menstruációs zavarok, mozgásszervi megbetegedések, ízületi fájdalmak.
Amennyiben a test mentén fut végig, rossz közérzet, általános rosszullét, állandó levertség, meddőség jelentkezhet. Ha a Hartmann zónák metszéspontjában helyezkedik el valakinek az ágya, akkor aszerint, hogy ez a test mely része alatt is van, kialakulhat: epilepszia, fokozott látás- ill. halláskárosodás; krónikus légúti megbetegedések, krónikus torokgyulladás, mandulagyulladás, szívinfarktus, pajzsmirigy-gyulladás, krónikus vállizületi gyulladás, gyomorfekély, a vese és a máj megbetegedései, méhnyálkahártya- és prosztatagyulladás, krónikus gyulladások, ízületi gyulladások.

Ha jól értem, ezek a jelenségek önmagukban sem veszélytelenek. Mi történik, ha vízér és Hartmann zóna keresztezi egymást?


Ez a legveszélyesebb, ugyanis ebben az esetben az érintett szervekben rákos daganatok alakulhatnak ki.
Nem újkeletű ez a fajta vizsgálódás az emberiség történetében. Évezredekkel ezelőtt is alkalmazták már. Mivel mértek akkoriban, és most milyen eszközök állnak rendelkezésre? A radiesztézia írásos története egészen az ókori keleti államokig - pontosabban Egyiptom, és a piramisok építésének korszakáig - nyúlik vissza. Az ősi Egyiptomban a fáraók korában a papok titkos tudásához tartozott. Hazánkban a táltosok voltak hivatottak alkalmazni az ősi tudást, később pedig a papok alkalmazták ezt a fajta képességet templomok, székesegyházak helyének kijelöléséhez. De a tudást ismerték az arabok is, akik vízkeresésre használták a sivatagban. Kínában is több ezer éves múltja van ennek: az egyik legrégebbi ábrázolása Yu császárról maradt fenn, aki egy kőfaragáson pálcát tart a kezében, amellyel vizet keres. Pálcával, ingával mértek akkortájt is, és a leggyakrabban ma is, bár létezik olyan műszer, amellyel lehet a sugárzásokat mérni. A műszer "megalkotója" dr. Ernst Hartmann.

Bizonyos időközönként szükséges megismételni a méréseket?


Optimális esetben egyszer kell mérni, és ott is kell hagyni a fekhelyet. Ha földrengés van, akkor célszerű még egyszer bemérni a sugárzások helyét, főként, ha állapotunkban, alvásunkban változást észlelünk. Vidéken vagy kertes házak között például előfordul, hogy valaki kutat fúr - ilyenkor mindenképp mérjék meg a vízerek helyzetét és méretét, mert ahogy az egyén vizet szippant ki a föld mélyéből, úgy új vízeret alakít ki.
Akinek padlófűtése van, javaslom, hogy legalább éjszakára kapcsolja ki, ugyanis a padlófűtés mesterséges vízérrendszer. A következő nagy problémát a panelházak jelentik. Többnyire mocsaras helyre épültek, mint azt sokuk neve is jelzi: Békásmegyer, Rákospalota... Ezeken a területen több vízér is van. Ha rossz helyen van az ágy (pl. költözés után) általában 2-3 év után jelentkeznek a tünetek: lebetegszik az illető, vagy egyszerűen nem tud meggyógyulni, visszatérő betegséggel küzd, nem gyógyul a sebe, hogy csak néhány példát említsek. Célszerű ingatlanvásárlás előtt felmérni a kiszemelt ingatlant! A régi időkben megfigyelték a jószágok, főleg a birkák viselkedését: az építendő ház helyére terelték őket egy-két hétig éjszakára, és megnézték, hova fekszenek le csoportosan. A birka nem fekszik vízérbe, és állítólag látja is a sugárzást, így megáll előtte. Ha nem noszogatják, akkor vár és bámul. Egyes nézetek szerint a macska épp ellenkezőn viselkedik - egy mondás tartja életben a házi kedvenc szenzorainak dicsfényét: "ahová a macska fekszik, ott a te ágyad ne legyen!". Ennek az az alapja, hogy a macskafélék odúlakó állatok, oda ellenek. Az odvas fa pedig a földsugárzásból nő ki, így számukra a sugárzás a védelmet, a biztonságot jelenti. Előszeretettel vackolják magukat éjszakára olyan helyre, ahol ezt érezhetik. Ugyanakkor a cica szeret gazdája szagában feküdni, és ezért is bújik a paplan alá, és nem feltétlenül csak mert rossz helyen van a gazdi ágya. Ha viszont a gazdi fáradtan ébred, nem árt mégis elgondolkodni. A kutyák nem kedvelik a földsugárzást, így érdemes őket is megfigyelni. Sok házi kedvenc szenved az emberre ártalmas sugárzások okozta betegségektől, így a legjobb, ha szakértővel járunk utána a dolgoknak!

Tehetünk valamit sugárzás kivédésére?


Ha már kimérték a földsugárzásokat, akkor a semleges zónába kell helyezni az ágyat, akár úgy is, hogy csak éjszakára húzzák oda.
Nem ismerek ugyanis olyan eszközt, amellyel a földsugárzásokat el lehetne hárítani, leárnyékolni. Mértem több lakásban, ahol drága csodadolgok voltak elhelyezve, de kivétel nélkül minden helyen éreztem a káros földsugárzásokat - mondja Sándor, s végül záróakkordként néhány titkot és történetet is elmesélt:

A Nagy Titok


Az egészségromboló hatás mechanizmusa abban áll, hogy a Hartmann zónák, és a vízerek más frekvencián rezegnek, mint az emberi szervezet. Hatásukra a szervezet normális működése lehetetlenné válik, a pihenéssel, alvással egybekötött feltöltődés fázisa megsemmisül. A szervezet védekezőképessége lecsökken, mígnem nullára redukálódik, legfőképp az érintett szervek tekintetében.
A megfelelő hely kiválasztása nem csak az éjszakai alvás, de az alfaállapot előállta során, például tévénézéskor is fontos. Ugyanígy fölsugárzás-mentes közegről kell-kellene gondoskodni a munkáltatónak is, hiszen a dolgozók többnyire helyhez kötötten tevékenykednek, és a munkahelyi teljesítményüket, egészségüket is jelentősen befolyásolja az, hogy munka közben ki vannak-e téve a káros hatásoknak vagy sem.

Intimszféra


Párkapcsolatban is sok feszültséghez vezet, ha a partnerek közül az egyik vagy mindkét fél földsugárzásnak van kitéve. Kétszer is előfordult a praxisomban, hogy az érintett hölgy hiába akart, nem tudott megfoganni.
Már mindent kipróbáltak. Az utolsó lehetőség a mérés volt, de ebben sem hittek. Két dolgot javasoltam szem előtt tartani: először is, hogy ne stresszeljék eleve magukat azon, hogy nem esik teherbe, másodszor pedig, hogy mérjék a sugárzást. A mérés után arrébb helyeztem az ágyukat és nem sokáig váratott magára az öröm. Azóta a hölgy édesanya lett. A szexuális életbe is befészkelheti magát a láthatatlan erő, egyfelől betegséget generálva, másfelől lelki, pszichés terheltséget okozva. Más gondolatai lesznek az egyik félnek, rossz álmok, fáradékonyság és a korábban felsorolt tünetek valamelyike jelentkezhet.

Szemünk fénye, a baba


A kisdedek, gyermekek kiszolgáltatottabbak, védtelenebbek a felnőtteknél. Az ő esetükben még körültekintőbben javasolt eljárni a fekhelyüket illetően.
Egyszer egy kétéves aprósággal érkezett hozzám édesanyja. A kislány születése óta cukorérzékenységgel, lisztérzékenységgel, fehérjeérzékenységgel és asztmával küzdött. A gyermek alvási periódusa a nap 24 órájában: egy órát aludt, egy órát fent volt egy órát aludt stb. A család erre az életritmusra rendezkedett be. Orvostól orvosra jártak. A terheléses allergiateszt 13 pontja bizonyult pozitívnak. A kislány kimerült és örökösen fáradt volt. Mint kiderült, két vízér, valamint egy Hartmann csomópont felett volt az ágya. Mindössze 40 centiméterrel kellett arrébb húzni fekhelyét, és 2-3 hónap regenerálódás után a kislány egyre jobban lett, már olyan ételeket is tudott enni, amilyeneket korábban soha. Végigaludta az éjszakát, úgy működött a szervezete, ahogy mindig is kellett volna. Újra elvégezték a terheléses tesztet, immáron mind a 13 pont negatív lett. Az asztmája fokozatosan enyhült, majd végleg eltűnt.. Egészséges lett.


Petre Anett Fotó: Máté Krisztián Mixonline

Nincsenek megjegyzések: