2019. május 8., szerda

Fesztiválhangulatban a Falk Miksa utca - májusban újra Falk Art Fórum




.

Május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában, immár tizenkilencedszerre. Ezen a napon közel 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet.


A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, koncertekkel, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek.

Budapest szívében, a lipótvárosi Falk Miksa utcában, amely mára a főváros egyik emblematikus jelképévé nőtte ki magát, idén is megrendezik a Falk Art Fórumot, a 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivált, ahol május 18-án délután két órától este 9-ig a Kossuth tér és a Szent István körút közötti szakasz egy napra sétálóutcává alakul.
Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a Visage Model vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucattermékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában pedig a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével. Somlai Tibor designer az 1900-as évek nagypolgári és arisztokrata enteriőrjeiről tart érdekes és élvezetes előadást.

A kültéri programokra délután fél 3-tól várják az érdeklődőket, amikor is a Falk Miksa utca történetébe nyerhetnek bepillantást Balázs Kata idegenvezető, újságíró segítségével, fél 5-től pedig egy galériák közötti sétára invitálnak minden látogatót, ahol a galériák tulajdonosai mesélnek különböző érdekességekről a hallgatóságnak.

Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, #zenélazutca névre hallgató kezdeményezés szereplőinek a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot, melynek keretein belül a vlog több tehetséges utcazenészét is meghallgathatja majd a közönség. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotó archívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, mely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, 'KOBY'.

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Falk Art Fórumon számos japán tematikájú program közül választhatnak a látogatók: teaszertartáson vehetnek részt, kimono bemutatót láthatnak, origamit hajtogathatnak, valamint haiku írásra és versmondásra is lesz lehetőségük, de akár a kalligráfia művészetével is megismerkedhetnek. Természetesen nem maradhat el a szusi és szaké kóstolás sem.

A Falk Art Fórum 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivál résztvevői:
Artcore Antik&Design, a Bardoni Interieur, a Bodó Galéria, a Citygraph Galéria, a Darius Galéria, a DrBruckner Galéria, a Gallery A., a Haas Galéria, a HáriAnikó Ékszer, a Magyar Kerámia Galéria, a Missionart, a Moró Antik Galéria, a Nagyházi Galéria, a Neodeco, a Pintér Galéria, a Sil Design, a Wladis Galéria, a Titok Bisztro és Spráneats Bisztro.

A részletes programokról bővebb információ a www.falkart.hu oldalon található.

2019. május 18. 14:00-21:00
Falk Art Fórum


Nincsenek megjegyzések: