2016. december 15., csütörtök

Robotgépet és gyümölcsprést vesznek a magyarok karácsonyra
A robotgépek évek óta slágertermékei a karácsonynak, de az egészséges életmód trendjének köszönhetően már az ünnepek előtt nagy volt a kereslet a slow juicerek és smoothie készítők iránt. Ezek a készülékek a karácsony közeledtével még népszerűbbnek számítanak. A nagyobb értéket képviselő termékek, mint például a porszívók, valamint a kisebb értéket képviselő termékek, így a vízforralók, kenyérpirítók és szendvicssütők továbbra is kiszoríthatatlanok a listáról - derül ki a Sencor elektronikai gyártó karácsonyi előrejelzéseiből, melyeket az idei év és a korábbi évek tapasztalati alapján állított össze. A vásárlásnál azonban nem árt vigyázni, sok kellemetlenségtől kímélheti meg magát az, aki körültekintően vásárol.
Fókuszban a minőség és a biztos szervizháttér
„Látszólag a kisháztartási gépek vásárlása a legegyszerűbb. Odamegyek a polchoz, beleteszem a kosárba, kifizetem, hazaviszem. Nem kell külön fizetni a szállításért, mert könnyedén elférnek akár az autóban. Viszont ennek a szegmensnek is megvannak a veszélyei, amellyel jobb, ha a vásárló is tisztában van" - hívja fel a figyelmet Lucza András, a Sencor magyarországi termékmenedzsere.  Kiemelten fontos megvizsgálni a termék minőségét. Vannak márkák, amelyek olcsóbbak, mint a többiek, de nem igazán a mindennapos használatra, a hosszú élettartamra tervezték őket. Ezért szem előtt kell tartani az ajándékozott szokásait, mennyit, milyen gyakran és hol fogja használni a készüléket. „A másik probléma a szerviz háttér szokott lenni. Karácsonykor mindent el lehet adni, mondják, és ez igaz is" - hangsúlyozza Lucza András. Kiemeli: a bajok akkor kezdődnek, ha a megvásárolt háztartási kisgép meghibásodik és keressük a megadott szervizt, de nem találjuk, vagy keressük a forgalmazó céget, de kiderül, hogy megszűnt. Ezért érdemes olyan márkát választani, amely nem a legolcsóbb, de tudjuk, hogy évek óta a piacon van és évek óta meghatározó szereplő. Megéri többet költeni, a saját nyugalmunk miatt is.
Sláger termékek
A robotgép évek óta örökzöld karácsonyi ajándéknak számít, a dizájn, a „tudás" és garancia az, ami alapján döntenek a vásárlók egy-egy márka termékei közül. Tavaly óta itthon is népszerűek a színes termékek, több gyártó is felkészült erre az igényre a piacon. A robotgépekhez csatlakoztak a különböző gyümölcsprések és smoothie készítők a karácsonyi népszerűségi listán. Utóbbival gyakorlatilag egy sűrű gyümölcslevet lehet előállítani, melynek pár éve itthon is töretlen a sikere. A boltban kaphatóak készen ugyan, de nagyon drágák, és ha valaki rendszeresen fogyasztja, sokkal kifizetődőbb otthon készítenie. Pillanatok alatt kész akár a sima gyümölcsös, akár a fűszeres, vagy zöld smoothie is. Olcsó, praktikus, gyors, és nem utolsó sorban nagyon egészséges, ezért is vált közkedvelté - összegez a Sencor termékmenedzsere. 


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: