2016. december 13., kedd

3. Saint-Saëns-est a Zeneakadémián
December 14-én szerdán Saint-Saëns-esttel zárja a 2016-os évet az „MVM Koncertek" hangversenysorozat. A különleges hangversenyen hárfa, hegedű és cselló varázsol meghitt hangulatot szimfonikus zenekarral kiegészülve a Zeneakadémia Nagytermében.

A hangverseny első részének a hárfa a főszereplője. A koncert kezdeteként két eredeti fantázia hangzik el, melyeket szólóhárfára illetve hegedű-hárfára komponált a francia zeneszerző. A Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével előadott művet Saint-Saëns hárfaversenye követi. Vigh Andrea, aki a Zeneakadémia rektoraként is rendszeres szólista közreműködője a magyar hangversenyéletnek, idén a Prima Primissima Díj egyik jelöltje. A hárfaművésznő ezzel a koncerttel zárja 3 részes sorozatát, mely a „Remekművek 3 tételben" címmel olyan közreműködőket vonultatott fel az elmúlt évben, mint a Kelemen Vonósnégyes, Drahos Béla és a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A koncert második felében a kiváló fiatal gordonkaművész, Várdai István előadásában az Allegro apassionato és az a-moll gordonkaverseny hangzik el. Várdai István a világ legismertebb zenei versenyein ért el kimagasló sikert: a moszkvai Csajkovszkij verseny 3. helye után megnyerte a Genfi Nemzetközi Gordonkaversenyt, ahonnan a közönségdíjat is elhozta, majd a világ egyik legjelentősebb versenyének, a müncheni ARD-verseny győztese lett. A világszerte koncertező művész budapesti fellépését is nagy várakozás előzi meg. A koncerten Vajda Gergely dirigálása mellett a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát hallhatja a koncertre látogató közönség.

Rendező: Jakobi Koncert Kft., Besszer Koncert Kft.
Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, vagy a Jakobi Koncert Kft. honlapon.

Program:
Saint-Saëns: Fantázia hárfára, op. 95, Fantázia hegedűre és hárfára, op. 124,
„Morceau de concert" hárfára és zenekarra, op. 154 *** 
Allegro apassionato gordonkára és zenekarra, op. 43, a-moll gordonkaverseny, op. 33

2016. december 14. (szerda), 19.30
„MVM Koncertek - Remekművek 3 tételben" 3.
Saint-Saëns-est - Fantáziák és versenyművek
Közreműködnek: Vigh Andrea (hárfa), Várdai István (gordonka), Szabadi Vilmos (hegedű),
Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Vajda Gergely
Zeneakadémia Nagyterem

www.jakobikoncert.hu
 

Nincsenek megjegyzések: