2015. december 19., szombat

Mit szeretünk legjobban a karácsonyban?





Felmérés szerint karácsonykor a családok együttléte a legfontosabb, utána pedig a játék.


 Egy friss felmérésből és a korábbi évek tapasztalataiból is látszik, hogy a játék az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék; a Játékszigetet működtető Formatex 2015 végén 3,837 Mrd forint nettó árbevételre számít, melynek 60-70 százaléka realizálódik az ünnepek előtt. 



A 8 üzlettel rendelkező vállalatnál a tavalyi évhez képest valamivel 10 százalék alatti bevétel növekedéssel számolnak. A Formatex több mint 500 fős felmérése arra világított rá, hogy azt szeretjük a legjobban karácsonykor, ha együtt a család, majd pedig azt, ha együtt játszik a család. Ajándékot adni kétszer annyian szeretünk, mint kapni. A két ünnep között pedig a legtöbben játszunk a játékokkal, ami karácsonyra érkezett, vagy rokonokat látogatunk, vagy pihenünk. A válaszadók 9 százaléka kirándul, vagy utazik, a megkérdezett családok 4 százaléka pedig nem tud együtt lenni, mert a szülők dolgoznak.
„Idén karácsonykor 8000 forint körül alakul a vásárlói kosár játékboltjainkban, ugyanakkor a webáruházunkban 11-12 ezer forintos átlagos költésre számítunk. A tavalyihoz képest 8 százalékkal nőhet a karácsonyi forgalom, ezzel egyidőben az online felületeken 230%-os fejlődés tapasztalható" - mondta el a Formatex ügyvezetője, Borhi János. 
A Formatex több, mint 500 főt kérdezett meg arról, hogy mit szeretnek legjobban a karácsonyban. A válaszadók 45 százaléka azt szereti legjobban, ha együtt van a család, 33 százalékuk pedig azt, ha együtt játszik a család. 12% a legjobban szeret ajándékot adni, 5 százalék pedig ajándékot kapni, 5 százaléknak pedig a finom vacsora a kedvence. A kérdések arra is választ kerestek, hogy mivel tölti a család a két ünnep közötti napokat. A válaszadók 4 %-a állította, hogy nem tud együtt lenni a család mert a szülők dolgoznak, a megkérdezettek közel fele játszik a karácsonyra kapott játékokkal, 22 % rokonokat látogat, 15% pihen, 9% utazik, vagy kirándul, egy százalék körüli azoknak az aránya, akik visszaviszik a nem tetsző ajándékokat, vagy vásárolnak.
http://formatexjatekok.hu

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: