2015. december 21., hétfő

Gospel dalok a Budapest Kongresszusi Központban




2015. december 28-án, hétfőn este az amerikai templomok hangulatát idézi egy különleges produkció a Budapest Kongresszusi Központban. A The Golden Voice of Gospel hangszeres és tradicionális témákon keresztül mutatja be a gospel szépségeit. 



Dwight Robson Tiszteletes a gospel műfaj legjobb amerikai képviselőit hívta meg együttesébe, amikor 2000-ben megalapította a formációt. Missouri gettójából a világturnéig hosszú út vezetett, de az élet szeretete nem hagyta cserben a Tiszteletest.

Robson 10 éves korától tagja volt a helyi templomi kórusnak, majd tanulmányait Kaliforniában, Kansasban, majd Bostonban végezte. Doktori címe mellé teológiai mesterfokozatot is szerzett. 14 éven át szolgált lelkipásztorként, de templomának gyermek- és felnőttkórusait is ő vezette, az emberek csak „éneklő lelkész"-ként emlegették. Robsonhoz a gospel mellett, a pop és a színház világa is közel állt, fellépett Michael Jacksonnal és Mariah Carey-el is. Az „Oroszlánkirály" musical kóruszenei vezetője, a berlini „Gospel Award" zenei rendezője is volt.

A The Golden Voice of Gospel változatos repertoárjában az ütős hangszerek, a zongora és a basszus egyenlő szerepet kapnak, a jól ismert gospel dalok a déli spiritualitás tradicionális világába kalauzolják a nézőket, de a felhőtlen jókedvről is gondoskodnak.
„Az előadás mindig egyszerre hirdeti a vallást és az élet szeretetét."- foglalta össze Robson Tiszteletes.

A december végi koncert egy afroamerikai örömünnep, egy vidám karácsonyzáró buli, fantasztikus slágerek - „Higher and Higher", „Walk in The Light", „Oh, Happy Day" - csendülnek fel a Budapest Kongresszusi Központban.

2015. december 28. 20:00
The Golden Voice of Gospel
Budapest Kongresszusi Központ

http://www.voices-of-gospel.net/voicesofgospel.html
https://www.facebook.com/Golden-Voices-of-Gospel-224767877592519
 

Nincsenek megjegyzések: