2015. december 22., kedd

Jótékonysági előadás a Fővárosi Nagycirkuszban




Számunkra - akik a Fővárosi Nagycirkuszban dolgozunk - mindössze csak cseppnyi jelentősége van - egy jótékonysági cirkuszi előadásnak. Az érintetteknek viszont sokkal több ennél: önfeledt szórakozás, két és fél órás kikapcsolódás, amikor mindenki maga mögött hagyja a hétköznapi gondokat, amelyek közül talán a legégetőbb a betegség miatti kiszolgáltatottságban gyökeredző szorongás. Ezzel gyakran találkoznak a budapesti Szent László Kórház Gyermekhaematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahol évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást. 

Duo Claire


A fentiekhez hasonlóan cseppnyi élménynek tűnt a Baross Imre Artistaképző növendékeinek tiszaroffi vendégszereplése. A nyolcadikosok meghívásának eleget tevő leendő artistaművészek produkcióit sokszor vastaps szakította félbe. A felnőtt és gyermek nézők körében a trükkök az önfeledt, gondok nélküli szórakozást jelentették, igazi élményt nyújtottak.
Tudta Ön, hogy
- a betegek lábadozása idején - a csak lassan erősödő immunrendszer miatt - gyakori orvosi ellenőrzésre van szükség, ezért a gyógyulásra váró gyermekek a kórház területén lévő Démétér Házba költöznek, ahol otthonos körülmények között tanulhatnak, játszhatnak, és együtt lehetnek szüleikkel, ami fontos lelki támaszt jelent a gyógyulásukhoz. 
- a napokban lehetőség nyílt ennek az alapítványi háznak a bővítésére.  Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jelentős társadalmi összefogásra, anyagi támogatásra van szükség.
- már eddig is sok támogatás érkezett, s ezt a segítséget, a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésének köszönhetően az alapítvány munkatársai december 17 - én egy ingyenes cirkuszműsorral köszönték meg.
- immár több mint húsz esztendeje a tiszaroffi általános iskolások adják a település fenyőünnepségének hátterét. Hasonlóan az eddigiekhez, a december 19-i ünnepség bevétele az általános iskola nyolcadikosainak osztálykirándulását segíti.
 A rendezvény sikeréhez Fekete Péter, a MACIVA ügyvezető igazgatója is hozzájárult, amikor az ír táncot járó végzősöket meghívta a Fővárosi Nagycirkusz egyik, általuk kiválasztott előadására.

Hobo Karácsony: 2015. december 27. 20 óra
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

Balance szilveszteri gálaelőadás - előtte egy egyedülálló bűvészmutatvánnyal:
2015. december 31. 20 óra
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál: 2016. január 7-11.
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

ARTista Café: 2016. február 1. 18 óra
Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz
 

Nincsenek megjegyzések: