2015. november 8., vasárnap

Hamarosan nyit az ország első autentikus libanoni étterme




A Mellow Mood csoporthoz tartozó 5 csillagos luxus hotel, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palota ad otthont a novemberben nyitó tradicionális libanoni étteremnek, a Baalbeknek.
A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye, mely nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta (s amely nevet egyébként Csontváry Kosztka Tivadar monumentális festménye is visel) Budapest szívében várja majd vendégeit.
A levantei konyha színe-javát felvonultató étterem a "halal" eljárással készülő hagyományos receptek, a friss és legkiválóbb minőségi alapanyagok mellett a kifogástalan kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt.
A keleties hangulatú étteremben a helyszínen frissen készülő lepénykenyér, az utánozhatatlan arab fogások és folyamatosan változó napi ajánlatok várják majd a vendégeket a hét minden napján. Az étlapon a megunhatatlan mezze-ken és színes salátákon kívül olyan különlegességek sorakoznak, mint a "Harira" a fűszeres bárányleves, a frissen sült grill húsok, halételek, a rózsavízzel ízesített libanoni tejpuding vagy az "Um Ali", az egyiptomi kalácspuding.
Az étterem főszakácsa - akinek szenvedélye az autentikus arab konyha - a garancia arra, hogy az ide ellátogatóknak olyan kulináris élményben lesz részük mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt.
 „Az étterem nyitásával az a célunk, hogy a vendégeink megízlelhessék a közel-kelet legizgalmasabbnak ítélt konyháját, mely egy csepp mediterrán és török beütéssel különleges fűszerezésű ételeket kínál; mindezt autentikus környezetben és hamísítatlan arab vendégszeretettel" - nyilatkozta Blandl Judit, a Mellow Mood csoport általános igazgatója.
„Emellett úgy vélem a budapestiek és az ide látogató külföldiek körében szintén van igény az újításokra. A Buddha-Bar étterem már ezelőtt is a keleti ételek széles választékával sok ember kedvencévé vált, egy eredeti libanoni étterem pedig csak tovább bővíti majd a Klotild Palota utánozhatatlan ízkavalkádját" - tette hozzá Fazekas Tamás, a Buddha-Bar Hotel igazgatója.
A Baalbek a hangulatos téli teraszával, ahol a számos shisha válogatás mellett a tradicionális arab teaszertartás is kipróbálható, kétségtelenül új színfolt lesz a budapesti éttermek palettáján.

Miért pont Baalbek?

A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta. Eredetét tekintve a Baalbek szó egyes értelmezések szerint a Város Istenét jelenti, védjegye pedig a római korból fennmaradt romtemplom hatalmas oszlopai Ezek az oszlopok köszönnek vissza a logóban is. A név kiválasztásakor ihletként szolgált továbbá a híres magyar festő, Csontváry Kosztka Tivadar expresszionista korszakát is lezáró, monumentális, a várost ábrázoló festménye, melynek eredeti változata a pécsi Janus Pannonius Múzeumban tekinthető meg.
 

Nincsenek megjegyzések: