2015. augusztus 21., péntek

Rajtra kész a Magyar Borok Útja Rallye




A hazai turizmust, borokat és a közlekedésbiztonságot népszerűsítő háromnapos bortúra idén a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket fogja bejárni. A sajtótájékoztatón a szervezők bemutatták az idei Rallye háziasszonyát, kisorsolták a rajtszámokat, és az is kiderült, miért érdemes idén is ellátogatni az augusztus 30-ai gyöngyösi befutóra.

A 20. alkalommal rendezett Magyar Borok Útja Rallye előtti héten már mindenki felfokozott izgalommal várja a rajtot, a hagyományosnak mondható élményszerű versengést, a vetélkedőket és ügyességi feladatokat, és természetesen a borászatok meglátogatását. Az itiner elkészült, így minden versenyző egyenlő esélyekkel, egyéb navigációs technikai segítség nélkül vág neki a távnak. A Rallye abszolút győztesének járó vándordíjért versengő csapatoknak idén is pontosan kell teljesíteniük az útvonalat, időben érinteniük az ellenőrző pontokat (a korábbi érkezésért és a késésért egyaránt büntetőpont jár), valamint az egyes állomásokon teljesítendő összesen 20 feladaton a lehető legtöbb pontot kell összegyűjteniük. Mindezek mellett természetesen a bortúra célja, hogy a résztvevők és a szurkolók egyaránt remekül érezzék magukat augusztus 28-30. között.

„Az elmúlt hónapok gondos szervezőmunkájának és erőfeszítéseinek köszönhetően örömmel jelenthetem be, hogy a XX. Magyar Borok Útja Rallye rajtra készen áll! A 20. alkalom egy kis visszaemlékezésre is okot adhat. Büszkék vagyunk arra, hogy a bor, béke, barátság és biztonság elvének mindenkori szem előtt tartásával az elmúlt két évtizedben 20 ezer kilométert tettünk meg személyi sérüléses baleset nélkül, miközben a 35 ezer nevezőből kiválasztott 2000 induló csapat 4000 versenyzőjével jó néhányszor körbejártunk hazánk 22 történelmi borvidékét. Ugyancsak büszke vagyok arra, hogy a Rallye nagyon sok színész, sportoló, üzletember, politikus és média szereplő érdeklődését felkeltette, jó páran közülük visszatérő vendégei a bortúránknak. A hagyományoknak megfelelően idén is egy rendkívül csinos és intelligens házigazdát választottunk a Rallye házigazdájának, aki nem más, mint Czippán Anett, a TV2 műsorvezetője. Bízom benne, hogy elődeihez hasonlóan nemcsak hangulatfelelősként állja meg a helyét, hanem a versenyen induló valamennyi tévés kollégájával egyetemben ő is nagyon jól fogja érezni magát. A versenyzők örömére idén is meglepetésekkel készülünk. Az Rallye állomásain 3 nap alatt összesen 20 különböző feladat vár a mezőnyre, köztük több közlekedésbiztonsági jellegű, ügyességi és boros tudásszintet felmérő tesztfeladat is. Őrizzük és gondozzuk a jól bevált hagyományokat, ugyanakkor teret engedünk az újdonságoknak, melyre úgy gondolom garanciát jelent a lendületes, fiatalos, kiváló szakemberekből álló megújult szervező csapat, akiknek bátran és jó szívvel adom kezébe a stafétabotot." - mondta Regőci Attila, a verseny alapítója és elnöke.

„Különleges év számomra a 2015. Több szempontból is kalandos, kihívásokkal és reményekkel teli. Az idei évtől tulajdonosként veszek részt a Magyar Borok Útja Rallye életében, ami nagy felelősséggel járó feladat. Szervezőtársaimmal célunk, hogy a nagy múltú versenysorozat jól csengő nevéhez méltóan a hagyományok megőrzése mellett folyamatosan frissnek és érdekesnek tartsuk meg a rendezvényt. Ezért a régi jó barátságoknak köszönhetően fogadóállomásként beiktatott pincészetek mellett új borászatokat is meglátogatunk, ahol a régi és új versenyzőtársakkal új ízeket kóstolva új élményeket szerzünk. A megújulás jegyében igyekeztünk együttműködéseket kialakítani az autóipar jelentős szereplőivel. Ennek sikerességét mutatja, hogy a Ford Hovány, az Opel Magyarország, a Peugeot Hungária Kft, valamint a DS márka magyarországi forgalmazójaként a Citroën Hungária Kft. is részt vesznek a versenyen, és saját indulóik mellett közel félszáz vadonatúj autót biztosítanak a résztvevők számára a versenytáv teljesítéséhez. A felajánlott gépjárműveket a rajt előtti napokban sorsoljuk ki versenyzők között. Közösséget építünk, barátságokat szövünk, hazánk turisztikai, borászati és gasztronómiai értékeit hirdetjük és dicsőítjük. Ehhez kívánok minden résztvevőnek élményekben gazdag jó versenyzést, a szurkolóknak és érdeklődőknek jó szórakozást!" - osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel Megay Róbert Péter, a rendezvényt szervező Regő Kft. tulajdonosa.

A jubileumi Rallye rajtja augusztus 28-án, pénteken reggel 7:30-tól lesz Budapesten, a Városliget Olof Palme sétányán. A versenyzőknek az első nap 470 kilométert, a második nap 350 kilométert, a záró napon pedig 60 kilométert kell teljesíteniük.
A befutóra, a 20. születésnapi bulira és az ünnepélyes eredményhirdetésre augusztus 30-án vasárnap délután kerül sor Gyöngyös főterén, ahol a szervezők meglepetésekkel várják a borok és az autózás szerelmeseit.

https://www.facebook.com/borokutja
www.borokutja.hu


Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: