2018. július 15., vasárnap

Félidejéhez érkezett a Családok éve




2018 a Családok éve. Ebben az évben még több segítség jut a családoknak, és széles körű állami, egyházi és civil összefogás eredményeként számos színes program várja a résztvevőket országszerte és a Kárpát-medence magyarlakta www.csaladokeve.hu honlapon lehet elérni.
területein. Ezek a programok a kicsi gyermekektől, a kamasz fiatalokon át a nagyszülőkig, minden generációhoz szólnak. A Családok éve a családbarát szemléletmód megerősítése révén a fiatalokat arra bátorítja, hogy merjenek egymás mellett elköteleződni, vállalják a családos életet. A tematikus év programjait és híreit a



A Családok évében számos újabb intézkedés segíti a gyermekes családokat: 2018-tól a második és harmadik gyermekük születésekor részben, illetve teljes mértékben mentesülnek meglévő diákhitelük visszafizetése alól azok a családok, ahol az édesanyáknak diákhitele van.  Amennyiben harmadik vagy további gyermek érkezik a családba, a család jelzáloghiteléből 1-1 millió forintot szintén elengedünk. A Köldökzsinór programban az idei évtől a szülők a külföldön született magyar gyermekek után is igénybe vehetik a Babakötvényt és az anyasági támogatást. Idén a diplomás GYED ideje megduplázódott, valamint havi 35 ezer forintra nőtt a kétgyermekesek családi adókedvezménye. 2018-ban a 35 év alatti fiatalok az első sikeres nyelvvizsgájuk árát visszaigényelhetik, míg a 20 éven aluliak lényegében ingyen végezhetik el a jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyamot és tehetik le a KRESZ-vizsgát. A kormány jövőre is folytatja a családokat segítő intézkedéseket. Tovább csökkentjük a magyar családok terheit, és igyekszünk minden támogatást megadni a gyermekneveléshez, otthonteremtéshez, mindennapi megélhetéshez. Tovább nő, már havi 40 ezer forint lesz a 2 gyermekesek adókedvezménye, folytatjuk a bölcsőde- és óvodafejlesztéseket  és minden eddiginél több pénzzel, 242 milliárd forinttal támogatjuk a családok otthonteremtését.

A Családok éve első félévében közel félezer rendezvény valósult meg, amelyen több mint 200 ezren vettek részt. Az év eleji Jégpályák éjszakája után az Emeld magasba a gyermekedet rekordkísérleten több ezer gyermeket emeltek a magasba a szüleik, nagyszüleik. A család legzöldebb tagja eseményen tízezernél is több virágmagos tasakot osztottak ki a szervezők, a parlamenti családi napon pedig több száz külhoni család látogatta meg az Országházat. Több mint 20 ezren vettek részt a Családi majálison a Margitszigeten, A legszelídebb motorosok rendezvényen pedig  3 ezer  kismotor talált gazdára. A Szabad a vers! pályázatra több mint 250 pályamű érkezett, a közönségszavazáson pedig közel 15 ezren adták le voksukat a különböző versfeldolgozásokra. A Millenárison rendezett családtalálkozón ezer család énekelt a Ringatóval. A Családok évében útjára indult a Családvarázs sorozat is, amely 24 híres ember családját mutatja be a közösségi médián keresztül.

A Családok éve második félévében is színes programok várják az érdeklődőket, a legtehetségesebbek zene-, rajz- és fotópályázaton mérhetik össze tudásukat. Újabb, tizenkét állomással folytatódik a Családok éve roadshow, a program záró rendezvényének pedig a Papp László Sportaréna ad majd otthont
 

Nincsenek megjegyzések: