2018. július 18., szerda

Eddig már több mint tízezren látták a Frida Kahlo kiállítást




.

Már az első néhány napon több mint tízezren voltak kíváncsiak a Magyar Nemzeti Galériában július 7-én nyílt, a 20. század egyik legmeghatározóbb női művészének, a napjainkra ikonikussá vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlatra. A kiállítás régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.



A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL JÚLIUS 16-ÁTÓL A KIÁLLÍTÁS A SZOKÁSOS NYITVA TARTÁSON FELÜL HÉTFŐI NAPOKON IS LÁTOGATHATÓ LESZ.

  A Magyar Nemzeti Galéria négy hónapra ad otthont a világ legjelentősebb Frida Kahlo-gyűjteményével rendelkező mexikói múzeum, a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlatnak. A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállítás november elejéig látogatható. A bemutatott 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – között látható néhány a művész védjegyévé vált önarcképei
közül, és szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

http://mng.hu/idoszaki_kiallitasok/frida-kahlo-122937
 

Nincsenek megjegyzések: